Sport

Visszatért a Putyint bíráló, nőveréssel vádolt orosz csatár

Bruce Bennett / Getty Images / AFP
Bruce Bennett / Getty Images / AFP

Két és fél hét önkéntes távollét után visszatért a New York Rangers jégkorongcsapatához Artemij Panarin, akit egykori edzője egy nő lettországi bántalmazásával vádolt meg, írta az MTI.

Kapcsolódó
Putyin-ellenessége miatt támadhatják az egyik legjobb orosz hokist
Egy korábbi edzője szerint tíz évvel ezelőtt súlyosan bántalmazott egy lányt, ám elég sokan azt gondolják, hogy ez csak lejáratás, amiért a játékos Alekszej Navalnij támogatója.

Az orosz csatár február 22-én távozott, miután egy orosz újság arról írt, hogy tíz évvel ezelőtt – amikor Panarin még a KHL-ben játszott – klubja rigai vendégjátéka során egy nőt bántalmazott, és az ügyet kenőpénzzel simították el.

A lap a korábbi NHL-es játékostól, Andrej Nazarovtól, Panarin KHL-es edzőjétől tudta meg a részleteket. A tréner azt mondta, azért szólalt meg most, mert nem ért egyet azzal, hogy Panarin bírálja az orosz kormányzatot és Vlagyimir Putyin elnököt.

Az orosz csatár minden vádat visszautasított, de pihenőt kért a Rangerstől. Az NHL-es klub erre hajlandó volt, és a csapattársai is támogatták a légióst. David Quinn, a New York-i csapat vezetőedzője egyelőre nem tudja, mikor vetheti be Panarint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik