Sport

Hét év szenvedés után egy álom vált valóra a magyar atléta számára

MASZ
MASZ

2014-ben a 12 éves Illovszky Dominik 7.23 másodperc alatt teljesített 60 métert vágtafutásban, amely a korosztályában korábban senkinek sem sikerült. A reményteli kezdet után azonban kiderült, hogy egy ritka, de igen fájdalmas autoimmun betegséggel kell megküzdenie. A szakemberek szerint egymillióból egy ember szenved ebben a betegségben.

Többször is megműtöttek, antibiotikumot és gyulladásgátlókat is szednem kellett. A kulcscsontomból kisugárzó fájdalmamon viszont egészen az elmúlt évig ez sem segített, míg az új orvosom ki nem derítette, hogy autoimmun betegség okozza a panaszaimat. Most úgy tűnik, hogy meggyógyultam, ezért azt remélhetem, hogy a jövőben már egyszer sem szorulok fekvőbetegként kórházi kezelésre

– mesélte betegségével kapcsolatban Illovszky az Szpressz Hírszolgálatnak.

A fiatal vágtafutó kitartóan edzett a fájdalmak ellenére is, a 2018-as ifjúsági EB-n a 100 méteren ezüstérmet nyert, nehézségei ellenére is minden évben tudott valamennyit javítani a legjobbján, ami a 100 méteren jelenleg 10.58 másodperc.

Hét évig tartó küzdelem és szenvedés árán a ma már 19 éves atléta a jövő héten kezdődő fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagja lehet. Illovszky 60 méteren áll rajthoz, azzal a céllal, hogy megjavítsa a 6.72 másodperces egyéni csúcsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik