Sport

Öngyilkosságba menekült a tornászlányok bántalmazója

AFP
AFP

Öngyilkos lett John Geddert, egykori amerikai tornászedző, akit több tucat fiatal női sportoló fizikai bántalmazásával és legalább egy szexuális erőszak elkövetésével vádoltak meg, jelentette be Michigan állam főügyésze.

Kapcsolódó
Évekig kínozták a német válogatott tornászokat
A svájci botrány után itt a német: fájdalomküszöbön túli edzés, mentális megaláztatás, vényköteles gyógyszerkúra.

„Az irodámat arról értesítették, hogy John Geddert holttestét késő délután találták meg. Ez egy tragikus történet tragikus vége” – mondta Dana Nessel.

A Michigani Állami Rendőrség szerint Geddert holttestét 15 óra 24 perckor találták meg. Arra a kérdésre, hogy letartóztatás helyett miért adták meg neki a lehetőséget, hogy önként adja fel magát, Nessel irodájának képviselője azt mondta, hogy ez a szokásos eljárás,

semmi jel nem utalt arra, hogy a 63 éves vádlott menekülne vagy önkezével véget vetne az életének.

„Kapcsolatban voltunk az ügyvédjével, és biztosak voltunk az együttműködésben” – tette hozzá.

Kapcsolódó
A félelem kultúrája elviselhetetlen – megalázták a svájci tornászlányokat
A helyi sportminisztert, Viola Amherdet sokkolták a történtek.

Geddert – aki aranyéremig vezette az amerikai női válogatottat a 2012-es olimpián – évekig együtt dolgozott azzal a Larry Nassarral, aki orvosként dolgozott tornászok mellett és kétszáznál is több lány és nő esett áldozatául.

Azt reméltük, hogy a John Geddert ellen indított büntetőeljárások híre elvezet az igazságig

– írta közleményében a helyi tornaszövetség.

Sarah Klein, aki több mint 10 évig edzett Geddertnél, azt mondta: „Az igazságszolgáltatás elől öngyilkosságba való menekülés szavak nélküli traumát jelent. Több mint 30 éven át kislányokat kínzott és bántalmazott, beleértve engem is, és képes volt becsapni az igazságszolgáltatást.”

Klein szerint Geddert nárcisztikus bántalmazó volt, szerinte öngyilkossága a bűntudat beismerése, amellyel most az egész világ szembesülhet.

Túlélőként és két fiatal lány anyjaként jó tudnom, amikor minden este a párnára hajtom a fejemet, hogy John Geddert soha többet nem fog terrorizálni és bántalmazni másik gyereket

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik