Sport

„Jelentős sérüléseket szenvedett” – Tiger Woods orvosa beszélt a golfozó állapotáról

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP

Kedden súlyos autóbalesetet szenvedett Los Angelesben a klasszis golfozó, Tiger Woods, aki nagy sebességgel előbb egy padkának, majd egy fának ütközött autójával, amely aztán felborult, a tűzoltók vágták ki a járműből. Mindenféle hír volt arról, mennyire komolyak a sérülései, végül a menedzsere beszélt róla, hogy azonnal a műtőbe szállították a 45 éves sportolót.

Kapcsolódó
Súlyos autóbalesetet szenvedett Tiger Woods
Azonnal vitték a műtőbe a világhírű golfjátékost.

Később egy közlemény jelent meg Woods Twitter-oldalán, amiben a műtétet elvégző orvos, Anish Mahajan számolt be az állapotáról.

Woods jelentős ortopédiai sérüléseket szenvedett a jobb alsó végtagján, amit sürgősségi műtét során kezeltünk.

Többszörös, nyílt törések egyaránt érintették a sípcsont és a szárkapocscsont alsó és felső részét, melyek egy rúd sípcsontba illesztésével lettek stabilizálva. A lábfej és a boka további sérüléseit csavarokkal és csapok segítségével stabilizálták” – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy Woods magánál volt. A mentés során is végig nyugodtan viselkedett.

Hétfőn még a korábbi kosarasnak, Dwyane Wade-nek tartott különoktatást, kedden pedig egy forgatáson vett volna részt. A Los Angeles megyei seriff elmondása szerint a baleset után a kívülről elég csúnyán összetört autó belső tere sértetlen maradt, Woods pedig be volt kötve.

Tiger Woods 683 héten át volt világelső, társrekordot jelentő 82 PGA Tour-győzelme van, major tornákon tizenötször nyert, mellette pedig számos csúcsot tart. Legutóbb tavaly decemberben indult el egy tornán a 12 éves fiával párban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik