Sport

Cicipasztól elmaradt az újabb csoda, Medvegyev döntőzik Djokoviccsal

Tennis Australia / Sputnik via AFP
Tennis Australia / Sputnik via AFP

Danyiil Medvegyev bejutott az Australian Open férfiversenyének döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben három szettben legyőzte Sztefanosz Cicipaszt.

A görög az előző körben kétjátszmás hátrányból ejtette ki Rafael Nadalt, a jelek szerint pedig sokat kivett belőle az a meccs, mert elég fáradtan mozgott. Az első szettben az orosz 2:2-es állásnál elvette ellenfele adogatását, ez a brékelőny pedig kitartott a végéig, Cicipasz hiába hárított három játszmalabdát is.

Kapcsolódó
Serena Williams zokogva hagyta el a sajtótájékoztatót
Kikapott Oszakától és nem jutott döntőbe Melbourne-ben.

A második felvonás simább volt, Medvegyev kétszer is fogadóként nyert gémet, majd a harmadik szettben is 3:1-es előnyben volt, amikor Cicipasz megárazta magát és fordított. Az újabb csoda ugyanakkor elmaradt, az orosz ezt a játszmát is behúzta (7:5-tel), így készülhet a Novak Djokovic elleni döntőre.

Danyiil Medvegyev bombaformában van, 20 egymást követő mérkőzésén nem talált legyőzőre.

Az összefoglaló:

Elise Mertens és Arina Szabalenka nyerte a női párosok versenyét. A másodikként rangsorolt belga, fehérorosz duó a pénteki döntőben két játszmában, 1 óra 21 perc alatt múlta felül a harmadik helyen kiemelt Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh kettőst. Így a 2019-es US Open után másodszor ünnepelhettek Grand Slam-tornagyőzelmet.

A párosok küzdelmeiben nem szerepelt a címvédő Babos Tímea, miután három nappal a rajt előtt állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett, bár egyesben elindult.

Australian Open, elődöntő

Danyiil  Medvegyev (orosz, 4.)-Stefanosz Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5

 

női páros, döntő

Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz, 2.)-Krejcikova, Siniakova (cseh, 3.) 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik