Sport koronavírus

Csak az első oltást kapták meg, mégis elutaztak Dél-Afrikába a kajakosok

Roberto Silvino / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Roberto Silvino / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dél-Afrikában edzőtáborozik a magyar kajak-kenusok egy csoportja, és a Blikk azt írja, a sportolók az elutazás előtt megkapták ugyan a koronavírus elleni oltást, de csak az elsőt, ami még nem ad védelmet.

„Ép ésszel magyarázható indoka nincs a döntésnek a világjárvány kellős közepén, kellő vakcina hiányában. A szövetségben elnyomták tudományos érveinket. Kockáztatják a sportolók egészségét rövid- és hosszú távon, hiszen szövődmények alakulhatnak ki” – nyilatkozta a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő orvos, aki közel áll a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez.

Schmidt Gábor, a szövetség elnöke azt mondta, a kiutazott sportolók teljesen elzárva, a legnagyobb elővigyázatossággal készülnek.

Tudjuk, hogy az első oltás nem ad védettséget nekik, de a jövőre nézve jobb helyzetben vannak, hiszen hazatérésüket követően a másodikat is megkapják

– magyarázta az elnök.

„Tudom, hogy az első oltás után nem alakul ki teljes védettség, azon leszek, hogy elkerüljem a vírust. Így aztán hordom a maszkot, ahol csak tudom, és bízom benne, hogy nem lesz baj” – mondta Kopasz Bálint, aki február 16-án kapja meg az első oltást, és másnap indul el Dél-Afrikába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik