Sport

Nem megy az olimpiára, visszavonul a világbajnok magyar kajakos

DAMIEN MEYER / AFP
DAMIEN MEYER / AFP

Dudás Miklós tavaly áprilisban azt mondta, ha nem jut ki a 2021-re halasztott olimpiára, akkor végleg befejezi a pályafutását. Az RTL Klub Fókusz című műsorának szerdai adásában bejelentette, most jött el ennek az ideje.

Kapcsolódó
Ha nem jut ki az olimpiára, befejezi a pályafutását Dudás Miklós
Továbbá egy esküvő is a tervek között szerepel.

„Húsz évet benne voltam az élsportban, és sokat köszönhetek neki. Gyerekkoromtól az volt a vágyam,. hogy olimpiai bajnok legyek, mert azt gondoltam, hogy olimpiai bajnoknak lenni csodálatos és nagyon nagy dolog. De felnőttként már el tudtam fogadni azt, hogy ez nem feltétlenül kell boldogsághoz.

Nagyon sok olimpiai bajnokot ismerek, aki nem találja a helyét a világban és nagyon sok olyan sportolót, aki nem lett olimpiai bajnok, de boldog élete van

– nyilatkozta.

A 29 éves sportoló a 2008-as szegedi ifjúsági Európa-bajnokságon egy bronzéremmel kezdett, egy év múlva, Moszkvában azonban két arannyal robbant be: a K1 500 megnyerése mellett tagja volt az aranyérmes kajaknégyesnek is.

2013-ban, Szegeden U23-as világbajnok, két évvel később Bakuban Európa Játékok-győztes lett 200 méteren.

Amíg az Európa-bajnokságokról egy ezüst (2013, K1 500) és egy bronzéremmel (2018, K4 500 m) tért haza, addig a vébéken két bronzérme mellett a 2014-es moszkvai világbajnokságról a 4×200-as kajakváltó tagjaként aranyérmet szerzett.

2016-ban kiderült, az Európa Játékokon leadott mintájában tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak. 34 hónapos eltiltást kapott, annak lejárta után 2018-ban visszatért az élsportba.

Kapcsolódó

2016-ban azt is beismerte, hogy lopott egy bevásárlóközpont ruhaboltjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik