Sport

Megszakadt a Szeged hazai veretlenségi sorozata a Bajnokok Ligájában

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-29-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójából szombatra halasztott mérkőzésen.

Jól kezdett a magyar csapat, Mikler Roland ott folytatta, ahol a vébén abbahagyta és a bravúrjai mellé a szegedi védekezés is összeállt. Csakhogy 11-7-nél megtorpant a házigazda, a világbajnok Mikkel Hansen pedig ráakpcsolt és apránként ledolgozta hátrányát a PSG. Szünetre így is 17-16-os szegedi vezetéssel vonultak a felek.

A második félidő elején átvette a vezetést a PSG, de két góllal csak az 50. percben tudott ellépni. Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, de csapata nem tudott mit kezdeni az ellenfél kiváló védekezésével, így tovább nőtt a különbség, és végül 32-29-re győztek a párizsiak.

Ezzel megszakadt a szegediek 18 találkozóból álló hazai veretlenségi sorozata a BL-ben. A csapat legutóbb 2017. december 2-án a lengyel Wisla Plocktól kapott ki, azóta 14 győzelem mellett négyszer döntetlent játszott házigazdaként.

Végeredmmény – csoportkör, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés, A csoport

MOL-Pick Szeged – Paris Saint-Germain (francia) 29-32 (17-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik