Sport

Nadal rejtélyes nyilatkozatot adott az Australian Open előtt

DAVID GRAY / AFP
DAVID GRAY / AFP

A férfi tenisz világranglistán második Rafael Nadal úgy érzi, hogy kisebb sérülése nem jön teljesen rendbe a hétfőn rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A korábbi világelső, 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol sztár hátfájdalma miatt kedden nem lépett pályára az ATP Kupa első fordulójában – majd lemondta a pénteki részvételt is –, és később közölte: még mindig messze van attól a szinttől, amely az év első GS-tornáján szükséges.

Nem arról van szó, hogy rosszul érezném magam, vagy ne tudnék játszani. Javult az állapotom, de még így sem vagyok olyan formában, hogy teljes intenzitással küzdhetnék egy meccsen

Hozzátette: mivel soha nem volt a Grand Slamek megszállottja, most elsősorban arra koncentrál, hogy egyáltalán pályára tudjon lépni az Australian Openen, és ha ott nem megy jól a játék, a szezon akkor is folytatódni fog a számára.

Nadal és Roger Federer 20-20 GS-sikerrel holtversenyben áll az örökrangsor élén. A svájci klasszis térdműtétjei miatt nem indul az év első GS-tornáján, és tervei szerint majd csak a március 8-án kezdődő dohai viadalon tér vissza.

Kapcsolódó
Federer mindenkit megnyugtatott: nemsokára visszatér
A tavalyi Australian Openen játszott utoljára.

A spanyol teniszező így melbourne-i diadala esetén egyedüli első lehetne a ranglistán. Nadal ötször jutott fináléba az ausztrál nyílt bajnokságon – legutóbb 2019-ben –, de csak egyszer, még 2009-ben ünnepelhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik