Sport

BL-csapat vásárolta ki szerződéséből a magyar kézist

Leimeter Csaba a férfi Bajnokok Ligájában főtáblás PPD Zagreb kézilabdacsapatában folytatja karrierjét. A 26 éves jobbátlövő átigazolását kedden eddigi klubja, a Csurgó jelentette be honlapján. Ebben kiemelték:

a zágrábiak kivásárolták élő szerződéséből a magyar válogatott Leimetert, aki az idei szezonra alapemberükké vált.

Az, hogy kézilabdában valakit kivásároljanak a szerződéséből, nagyon ritka. A játékos a vasárnapi, Telekom Veszprém elleni hazai bajnokin már nem játszik a Csurgóban.

Kapcsolódó

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel a döntéssel megnehezítettük a dolgunkat a tavaszi szezont illetően, ugyanakkor rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy újabb játékosunkat vásárolta ki egy külföldi sztárcsapat.

A klubfilozófiánk része, hogy olykor az önös érdekeinket félretéve segítsük a nálunk játszó játékosokat magasabb szakmai szintre jutni. Jelen transzfer létrejöttével, egy újabb magyar játékos próbálhatja ki magát a kézilabdázás csúcsligájában, a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta az ügyvezető igazgató, Erdélyi Péter.

A horvát klubkézilabda „kirakatcsapata” 1992 óta az összes bajnoki kiírást megnyerte, miként két kivétellel az összes Horvát Kupát is. A BL-főtáblán ezúttal a B csoportban szerepel egyebek mellett a Telekom Veszprém, a Barcelona és a THW Kiel társaságában. Miután az őszi idényben mind a hét BL-mérkőzését elveszítette, a Zagreb jelenleg pont nélkül áll a csoport nyolcadik, utolsó helyén, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik