Sport

A bírót kórházba küldő hokis 14 meccses eltiltást kapott

facebook.com/utehoki
facebook.com/utehoki

A Magyar Jégkorong Szövetség 14 mérkőzésről tiltotta el Szabad Kevint, az Újpest játékosát, miután hátulról felöklelte Berger Ákos játékvezetőt.

Kapcsolódó

Az első harmad negyedik percében a lila-fehérek játékosa ütközött a játékvezetővel, aki tehetetlenül terült el a jégen. Az agyrázkódást szenvedett bírót hosszasan ápolták, majd a Honvédkórházba került, de az MJSZ pénteki tájékoztatása szerint már otthon pihen. A szövetség mindent figyelembe véve úgy határozott, hogy rekordnak számító 14 mérkőzést kell kihagynia Szabadnak.

A jégkorongban a játékvezető testi épségének védelme minden játékos számára kötelező elem. A játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény. A játékvezetővel történő ütközés, legyen az szándékos vagy gondatlan, nem képezheti részét a sportnak, annak a jégkorongban nincs helye. Az Erste Liga fegyelmi Bizottsága eddig is, és továbbra is minden esetben határozottan fellép azon esetek elkövetőivelszemben, akik a mérkőzés hivatalos személyeinek alkalmasságát megkérdőjelezik, fenyegetik, vagy tettleg lépnek fel velük szemben

– olvasható a fegyelmi bizottság döntése.

Az MJSZ cikke végén hozzáteszi, Szabad Kevin megbeszélte a történteket Berger Ákossal és bocsánatot kért az ütközésért. A 14 mérkőzéses rekordot Alekszej Alekszejev állította be 2016-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik