Sport

A Tatabánya lengyel kézikapusa meg akarja mutatni a magyaroknak, mit tud

JAVIER SORIANO / afp
JAVIER SORIANO / afp

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában az eddig százszázalékos magyar válogatott a lengyelekkel találkozik, és ha nyer, már biztosan bejut a legjobb nyolc közé.

A lengyeleknél Piotr Wyszomirski kiválóan ismeri a magyarokat, hiszen az NB I-es Tatabányában véd. Az egyik lengyel újságnak nyilatkozva a kapus azt mondta, bár képben van a magyar játékosokkal kapcsolatban, ennek ellenére ugyanúgy részt vett a videoelemzésen, hiszen minden apró információmorzsa jól jöhet.

Wyszomirski azt mondta, egy világbajnokságon minden meccs különleges, de a magyarok elleni számára azért is lesz más, mert meg akarja mutatni, mit tud. Ráadásul a lengyelek sem mondtak még le a továbbjutásról, és motiválhatja őket, hogy ha nyernek, beérnek minket pontszámban.

Wyszomirski csütörtökön a konditeremben összefutott a tatabányai csapattársaival, és váltottak néhány szót, de akkor még az egymás elleni meccs nem került szóba, mivel mi a brazilok, a lengyelek Uruguay ellen készültek.

A lengyelek úgy vannak vele, a saját kezükben van a sorsuk, mert ha nyernek ellenünk, majd megverik a németeket, akkor az egymás elleni eredmény miatt minket biztosan megelőznek a csoportban, és bejutnak a nyolc közé.

„A képességeinkhez mérten a legjobbunkat kell nyújtatunk szombaton. Mivel a továbbjutás a tét, nagyon intenzív és emocionális meccset várok. Eddig a védekezés volt a legnagyobb erősségünk a vébén, és ha ez a magyarok ellen is jól működik, akkor gyors indításokra is lehetőségünk lesz, amiből könnyű gólokat lehet szerezni.

Az Eb-győztes spanyolokat sikerült nagyon megszorítani, csak egy góllal kaptunk ki, miért ne hozhatnánk egy bravúrt a magyarok ellen is? Remélem, sikerül kellemes meglepetést okozni a szurkolóinknak

– magyarázta a 33 éves kapus, aki a 2015-ös vébén bronzérmet szerzett a csapatával.

A lengyeleknél a válogatott vb-szereplése miatt kitört a kézilabdaláz, de Wyszomirski azt mondta, igyekszik nem olvasni a kommenteket a közösségi médiában, és emlékeztetett arra, hogy a torna előtt hazájában szinte senki nem hitt bennük.

A magyar-lengyel mérkőzés 18 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti, a 24.hu-n pedig online tudósítást olvashatnak róla.

A szombati menetrend:

középdöntő, 2. forduló, I. csoport (Új Főváros):
Spanyolország – Uruguay 15.30
Magyarország – Lengyelország 18.00
Németország – Brazília 20.30

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Spanyolország 5, 3. Lengyelország 4, 4. Németország 2, 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0

 

II. csoport (Kairó):
Katar – Bahrein 15.30
Horvátország – Argentína 18.00
Dánia – Japán 20.30

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Horvátország 5, 3. Argentína 4, 4. Katar 2, 5. Japán 1, 6. Bahrein 0
A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

 

a 25-32. helyért, 2. forduló, I. csoport (Gíza):
Tunézia – Kongói DK 18.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik