Sport

Kellemetlen meglepetés érte az Eb-címvédő Liu Shaoangot

Adam Warzawa/MTI/EPA/PAP
Adam Warzawa/MTI/EPA/PAP

A férfiaknál magyar szempontból kellemetlen meglepetéssel zárultak a pénteki selejtezők a lengyelországi Gdanskban zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ugyanis a táv címvédőjeként Liu Shaoang kiesett 1500 méteren, írta az MTI.

Kapcsolódó
Liu Shaolin: Mivel félig kínaiak vagyunk, szeretnénk Pekingben is jól szerepelni
Az olimpiai bajnok testvérpár a 2022-es pekingi olimpiával kel és fekszik.

A másik két magyar egyéni induló, a két rövidebb távon címvédő Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry mindhárom számban, azaz 500, 1000 és 1500 méteren is továbbjutott, Liu Shaoang pedig csak az előbbi kettőben.

A fiatalabbik Liu fivér a leghosszabb szám hajrájához közeledve futamában csak a negyedik helyen korcsolyázott, így muszáj volt előznie, hogy továbbjutó helyre kerüljön, de a manővere során az egyik kanyarban kívülről rádőlt olasz vetélytársa csípőjére, majd mindketten kicsúsztak.

A zsűri a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoangot látta vétkesnek, ezért kizárták a futamból.

A váltó a negyeddöntőből rendkívül magabiztosan, futamgyőztesként jutott tovább annak ellenére, hogy Liu Shaolin pihenőt kapott a szakvezetéstől. A kvartett Liu Shaoang, Krueger, Burján Csaba, Varnyú Alex összeállításban is negyedkörös előnnyel verte a második francia és a harmadik német négyest, a fehéroroszt pedig le is körözte.

A nőknél a délelőtt folyamán mindkét egyéni induló, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka továbbjutott mindhárom táv selejtezőjéből és a váltó is a legjobb nyolc közé került.

Szombaton mindkét nemnél 500 és 1500 méteren avatnak bajnokot, a program pedig a váltók elődöntőivel zárul. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit, a 3000 méteres szuperdöntőt és a staféták fináléit rendezik z Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik