Sport

Palmarssonról álhírt terjesztett az izlandiak másodedzője

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Már január elején kiderült, hogy a Barcelona izlandi válogatott klasszisa, Aron Pálmarsson térdsérülés miatt kihagyja a kézilabda-világbajnokságot. A szigetország válogatottja ezzel jócskán meggyengült, ez meg is látszik az eredményeken: Algériát és Marokkót sikerült megverni, de a csoportkörben Portugália 25-23-ra, a középdöntő első mérkőzésén pedig meglepetésre Svájc is legyőzte 20-18-ra.

Kapcsolódó
Bár húzzuk a szánkat a lúzereken, a szakma szerint a vb-bővítés a kézilabda érdekeit szolgálja
Pásztor István szerint a kisebb válogatottakban akadnak olyanok, akikre Európában is felfigyelhetnek.

Bár Palmarsson térdsérülését a szövetség jelentette be anno, a válogatott svéd másodedzője merész nyilatkozatot adott a svéd sajtónak: Tomas Svensson ugyanis azt állította, az izlandi orvosoknak meg sem engedték, hogy saját maguk vizsgálják meg a barcelonai játékost, és a távolmaradást meghozó döntésbe is beleszólt a spanyol klub.

Az Izlandi Kézilabda Szövetség tagadta a történetet, Svensson pedig másnap bocsánatot kért és félreértésnek nevezte az egészet.

Logi Geirsson, az izlandiak egykori olimpiai bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes játékosa szerint ez nem elég.

Ha én lennék a szövetségi kapitány, kirúgtam volna. Olyan nincs, hogy ad egy interjút, amelyben azzal vádolja Aront, a szövetséget és Brynjólfur Jónsson csapatorvost, hogy itt valami alattomos dolog folyik

– nyilatkozta a Vísir izlandi lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik