Sport

Lázár János korábban belengette, elkerült Budapestről a tenisztorna

Szaniszló Róbert / AFP
Szaniszló Róbert / AFP

Budapest helyett Belgrádban rendeznek áprilisban tornát a férfi teniszezők számára az ATP honlapjának szerdai közlése szerint, írja az MTI. A döntés egyáltalán nem meglepő, ugyanis a Magyar Tenisz Szövetség tavaly nyáron megválasztott elnöke, Lázár János korábban arról beszélt a magyar Eurosportnak adott interjújában, hogy

az előző vezetés nagyon komoly adósságba verte magát, ugyanis bizonytalan hátterű, rossz kondíciójú versenyeket bérelt a szövetség aránytalanul nagy összegért, miközben tetemes tartozást is felhalmozott.

Erre aztán egy későbbi nyilatkozatában is ráerősített, mondván nem szeretné, ha 2021-ben nívós torna lenne Magyarországon. A Lázár János vezette elnökség 3,6 milliád forintos tartozással vette át az MTSZ irányítását – Orbán Viktor kérte meg, hogy tegyen rendet –, a kormány egyből 2,5 milliárdos segítséget nyújtott.

Kapcsolódó
Lázár János bíróság elé citálná a korábbi teniszfőtitkárt
Richter Attila komoly anyagi kárt okozott a szövetségnek.

A magyarországi salakpályás versenyt április 19. és 25. között rendezték volna a fővárosban. A korábban Bukarestben rendezett 250-es ATP-tornának 2017-től adott otthont Budapest. Lucas Pouille, Marco Cecchinato és Matteo Berrettini nyertek egyesben a tornán.

Két új torna, a marbellai és a szingapúri helyet kapott az ATP idei versenynaptárában. A szingapúri – amennyiben a pandémia körülményei lehetővé teszik – február végén, az Australian Open után lesz, míg a spanyolországi tornát április elején rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik