Élő Sport

Hibátlanul jutott középdöntőbe a magyar válogatott a kézi-vb-n

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

A magyar válogatott 29-28-ra legyőzte Németországot, amivel százszázalékos mérleggel jutott középdöntőbe az egyiptomi világbajnokságon.

Nagyon bátran kezdett a magyar válogatott a mérkőzésen, Bánhidi Bence beállóból, Máthé Dominik pedig átlövésekből szerzett gólokkal terrorizálta az ellenfelet. Ugyan a németek tartották is a lépést velünk, nagyon árulkodó, hogy amikor apránként elléptek a magyarok, kapust cserélt ellenfelünk, de Johannes Bitter is tehetetlen volt a lövéseinkkel.

Elrobogott a magyar válogatott, 15-10-re vezettünk a hajrá kezdetén.

Itt viszont megtorpant a csapat, Németország pedig az utolsó perceket nagyon megnyomta és egy 4-0-s szériával felzárkózott. Térfélcsere után hatalmas küzdelem vette kezdetét, a mieink elkezdtek fáradni egy kicsit, a németek pedig behozták Paul Druxot, aki egyrészt többször is levédekezte Bánhidit, akihez nem jutott labda, túloldalon pedig három gólt is dobott.

23-23 után igazi thrillerré vált a meccs, az utolsó tíz percben négyszer vezettek a németek, ötször pedig a mieink. A végjátékban Bánhidi két fontos gólt is dobott, az utolsó támadás is rájött volna ki, de megfogták. Egy utolsó gólra viszont maradt idő, Lékai Máté betört és három másodperccel a vége előtt eldöntötte a meccset.

Győzelmével a magyar válogatott a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe. A másik csoportból Spanyolország 3, Lengyelország 2, Brazília pedig egy pontot visz majd magával.

Kézilabda-világbajnokság, A csoport, 3. forduló

Németország-Magyarország 28-29 (14-15)

Magyarország más kaliber

Jó úton járunk, de Magyarország más kaliberű lesz, mint előző idei ellenfeleink. A védekezésben még agresszívabbnak kell lennünk

– mondta a német válogatott szövetségi kapitánya, Alfred Gíslason.

Az izlandi edzőnek nehéz tornája van, hiszen a zöld-fokiakkal nem is játszhatott a csapata, egyedül az Uruguay elleni meccsen mutathatta meg magát a csapata. Ezt viszont 43-14-re nyerték a németek.

Olvasói sztorik