Sport lineup

Még senki sem mutatkozott be úgy, mint James Harden

Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

James Harden győztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, a Brooklyn Nets ugyanis hét ponttal verte az Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. A 31 éves szupersztár ráadásul fantasztikus teljesítménnyel vette ki a részét a diadalból, ugyanis 32 pontot dobott, 12 lepattanót szedett és 14 gólpasszt adott, azaz tripla duplával zárt.

Még egy játékos sem debütált legalább 30 pontos tripla-duplával az NBA-ben az ESPN statisztikái szerint.

Az együttes másik ásza, Kevin Durant, akivel 2009 és 2012 között csapattársak voltak az Oklahoma City Thundernél, 42 pontig jutott.

https://www.youtube.com/watch?v=5pxWK7Ho-RA&ab_channel=NBA

„Hihetetlen volt. Eleinte úgy éreztem, túljátsszuk a helyzeteket, hogy mindenki kényelmesen érezze magát az új felállásban. Aztán felvette a saját stílusát, és pontszerzésre törekedett. Ez megnyitotta az egész játékot mindannyiunk számára” – mondta az MTI cikke szerint Durant régi-új társáról, akit minden idők legnagyobb csereüzletében szerzett meg a Nets.

Harden előző csapata a Houston Rockets volt, ahol kivételezett helyzetben volt, teljesítették minden kérését, ám a rájátszásban többnyire várakozáson alul teljesített a csapat, míg a sztriptízbárokat előszeretettel látogató játékos a napokban közölte: nem elég jó a Rockets és menthetetlen a klub és közte kialakult helyzet. Ezt követően került Brooklynba egy négy csapatot érintő csere keretében.

NBA, alapszakasz

Miami Heat-Detroit Pistons 100-120
Toronto Raptors-Charlotte Hornets 116-113
Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 112 – 106
Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 106-104
Brooklyn Nets-Orlando Magic 122-115
San Antonio Spurs-Houston Rockets 103-91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik