Sport

„A Jóisten küldött nekünk hősöket, akik példát mutattak kitartásból, elszántságból” – Orbán is felköszöntötte a 100 éves Keleti Ágnest

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Orbán Viktor miniszerelnök is köszöntötte a századik születésnapját ünneplő ötszörös olimpiai bajnok tornászt, Keleti Ágnest.

Kapcsolódó
100 éves Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka
Ő a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő.

„Mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország, birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, a szabadságunkért, a függetlenségünkért.

De nemcsak nehezebb út jutott nekünk, a Jóisten küldött nekünk – a múltban is küldött – nagyszerű hősöket, akik kiragadtak bennünket a mindennapok nehézségeiből, példát mutattak kitartásból, elszántságból, sőt hazaszeretetből is

– hangzott Orbán köszöntője.

Keleti Ágnes a legidősebb élő olimpiai bajnok, tíz olimpiai érmével, és öt aranyérmével minden idők legeredményesebb magyar sportolóinak rangsorában Gerevich Aladár (10/7) mögött a második, egyben ő a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő.

Az ünnepelt a tortával:

„Élek, jól élek, szeretek élni. Az egészség a lényeg, a születésnap egyáltalán nem fontos, csak a jó élet” – mondta jókedvűen Keleti, akinek a napjai elmondása szerint jól telnek.

„Csak szép idő legyen” – kívánta születésnapja alkalmából a sportoló, akiről egész estés dokumentumfilm készül „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” címmel Oláh Katalin rendezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik