Sport

MOL-Pick Szeged: hosszabbított a magyar válogatott kézilabdázó

keziszovetseg.hu
keziszovetseg.hu

Ifj. Rosta Miklós  2019 nyarán igazolt a Szeged csapatához, amelyben eddig 26 bajnoki meccsen kapott lehetőséget és ötven gólt dobott. A Bajnokok Ligájában hétszer volt eredményes. A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint a 21 éves játékos új szerződése 2023. június 30-ig szól.

„Nagy öröm számomra is, hogy számol velem a csapat. Nagyon jó döntést hoztam, hogy Szegedre igazoltam, rengeteget tanultam. Lépkedek előre, de még mindig van mit elsajátítanom, hogy még jobb játékos váljon belőlem” – nyilatkozta a 14-szeres válogatott kézilabdázó, aki a jövő szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságon is tagja lesz a nemzeti együttesnek.

Rosta igazi kézilabda család sarja. Édesapja a 130-szoros válogatott beállós Rosta Miklós, nagybátyja pedig a szintén többszörös válogatott Rosta István. A fiú is igazi óriás, 203 centis és a családi hagyományokat folytatva beállós pozícióban hasznos. Magasságával, fizikai erejével, és ahogy saját maga jellemzi erősségeit, hatalmas akaraterejével, alázatával, a csapatjátékba vetett hitével a magyar kézilabda kifejezett ígérete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik