Sport

A szegedi kézilabda leigazolja a magyar óriást

Szegeden a magyar kézilabda gödrét mélyítik, írtuk nemrég annak kapcsán, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében egészen szépen menetelő, csoportjában a PSG mögött második MOL Pick-Szeged nem kínált szerződéshosszabbítást a válogatott egyik aktuális húzóemberének, Balogh Zsoltnak.

Szegeden a magyar férfikézilabda gödrét mélyítik
A magyar válogatott egyik legeredményesebb játékosának elengedése elég érthetetlen döntés.

Baloghra nyártól a Tatabánya csapott le, ahol várhatóan többet játszhat, mint Szegeden, ugyanakkor új klubja a nemzetközi porondon „csak” az EHF-kupában érdekelt, amely nyilván nem ugyanaz a szint, kihívás, mint a Bajnokok Ligája.

Nos, a Szeged elintézte, hogy némi önkritikát gyakoroljunk, lévén szerdán egy hatásos videóval bejelentette, hogy Balogh helyett nem egy újabb külföldit igazolnak, hanem a 20. életévét hat napja, február 14-én betöltő Ifjabb Rosta Miklóst (képen zöldben, forrás keziszovetseg.hu) hozzák el épp Tatabányáról.

Rosta igazi kézilabda család sarja. Édesapja a 130-szoros válogatott beállós Rosta Miklós, nagybátyja pedig a szintén többszörös válogatott Rosta István. A fiú is igazi óriás, 203 centis és ugyan nem átlövő, mint Balogh (azaz nem a helyére igazolták), hanem a családi hagyományokat folytatva beállós pozícióban hasznos. Magasságával, fizikai erejével, és ahogy saját maga jellemzi erősségeit, hatalmas akaraterejével, alázatával, a csapatjátékba vetett hitével a magyar kézilabda kifejezett ígérete.

Szegeden továbbléphet felfelé. Ehhez persze az is kell, hogy a junior válogatott tagja folyamatosan kellő játékperchez jusson majd új klubjában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik