Sport

Úgy esett ki a világelső a dartsvébéről, hogy szettet sem tudott nyerni

Hihetetlenül szórakoztató és magas színvonalú negyeddöntőt játszott egymással Dave Chisnall és a világelső Michael van Gerwen a dartsvébé negyeddöntőjében.

Kapcsolódó
Csaknem öt év után dobott valaki kilencnyilast a vébén, mégis kiesett
Stephen Bunting kétszettes hátrányból állt föl ellene.

A nyolcadik és első helyen kiemelt játékos meccse előzetesen szorosnak ígérkezett, de Chisnallnak péntek este minden bejött. Az első két játszmában elképesztően magas körátlaggal játszott, momentuma sem volt holland ellenfelének. Van Gerwen aztán belehúzott, a harmadik szettben döntő legig húzta a csatát, ám ezúttal is az angol húzta be a szettet, ekkor már 3-0-ra vezetett.

Ezután jött még csak a java, a negyedik játszmáért egészen káprázatos játékkal versenyzett Chisnall és Van Gerwen. Az első nyolc nyíl tripla húszba fúródott, de ezután is kivételes pontossággal dobtak a dartsozók.

https://twitter.com/OfficialPDC/status/1345112979088564224

Mivel a negyedik szett is Dave Chisnallé lett, innentől furcsa belegondolni is, de a világelsőnek jóformán már csak annyi maradt a meccsen, hogy esetleg egy-két játszmával kozmetikázza az eredményt, de az angol könyörtelen volt.

Chisnall úgy ejtette ki az aktuális világelsőt, Michael van Gerwent, hogy 107-es átlag fölött végzett a negyeddöntőben és még szettet sem veszített ellene.

Következő ellenfele a skót Gary Anderson lesz, aki szintén a világ élmezőnyébe tartozik. A péntek esti program másik meccsén Gerwyn Price egy végtelenül kiélezett mérkőzésen, döntő legben győzte le Daryl Gurneyt, ezért aztán ő lesz Stephen Bunting ellenfele az elődöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik