Sport

Hétgólos hátrányból fordított, de hosszabbításban lemaradt a BL-döntőről a Veszprém

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

A Veszprém kézilabdacsapata egy hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzésen, hosszabbításban kapott ki 36-35-re a Kieltől a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A magyar csapat a PSG ellen játszik kedden a bronzéremért, míg a németek ellenfele a Barcelona lesz a döntőben.

Kapcsolódó
Átszaladt a PSG-n, a Barca kézicsapata bejutott a BL-döntőbe
A katalán sztárcsapat tizedik győzelmére hajt.

A Veszprém keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Ligetvári Patrik és Székely Márton hiányzott, Lékai Máté volt az egyedüli magyar a csapatban. A németeknek, akik kilenc hazai játékost neveztek a mérkőzésre, Nikola Bilyket, Magnus Landint, Pavel Horakot és Mattias Anderssont kellett nélkülözniük.

Két kieli góllal indult a meccs, de aztán hamar magára talált a Veszprém, igaz, fordítania nem sikerült. 5-5 után aztán a Kiel fokozatosan kezdett ellépni, a védekezése pedig nagyon nem ízlett a magyar csapatnak, elsősorban Nenadicnak, aki elég sok hibával játszott. 12-10-es német vezetés után állva hagyta a Veszprémet a Kiel, sorozatban öt gólt dobott (10-17), Borozan volt, aki bő tíz perc után megtörte a gólcsendet. Bár a szünetig feljavult a játék, így is a németek vezettek 18-13-ra.

Egy szép veszprémi gól az első félidőből:

Kettős emberelőnyben kezdte a Veszprém a második félidőt, de eleinte nem sikerült faragnia a hátrányából. Elkezdett azonban hibázgatni a Kiel, Yahia duplája után pedig feljött mínusz háromra a Veszprém (19-22). Corrales védése után Lékai – akinek első félidei becserélése telitalálat volt – is betalált, újra nyílt lett a meccs.

A Kiel próbálta ezután lassítani a játékot, a Veszprém azonban elkapta a fonalat, a 46. percben, Borozan bombájával pedig egál lett az állás, majd Marguc már a vezetést szerezte meg. Corrales közben fontos védéseket mutatott be, ha pedig már rajta is túljutott a labda, besegített a kapufa. A németek teljesen padlóra kerültek, közben a Veszprémnek minden bejött, ha kimaradt egy helyzet, akkor a kipattanóból sikerült gólt szerezni, így az utolsó tíz percbe lépve már négy gól volt az előny (28-24).

Jött azonban egy kiállítás, három gólt dobott belőle a Kiel, majd már egyenlő létszámnál Borozan ellen fújtak belemenést, ami után Sagosen büntetett, aztán  ugyanő már ismét a német csapatot juttatta előnybe (28-29). Yahia hét perc után szerzett ismét veszprémi gólt, így 29-29-ről indult az utolsó két perc, és mivel nem esett már több gól a rendes játékidőben (Sagosen időn túli szabaddobását kellett védenie Corralesnek, a kapus előtte a pályán kívül eldobta a labdát, de megúszta a piros lapot és a német hetest), jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejében kétgólos előnyt dolgozott ki a Veszprém, a Kiel ráadásul elveszítette Wienceket is, akit piros lappal állítottak ki (34-32). Bár emberelőnyben indult a ráadás második félideje, elolvadt a kétgólos előny, sőt két perccel a vége előtt már ismét a Kiel vezetett (34-35). Mané egyenlített hetesből, de az utolsó percben emberhátrányban került a Veszprém Blagotinsek kiállítása miatt.

Ekberg góljával ismét a Kielnél volt az előny, a veszprémiek már csak egy időn túli szabaddobásbban bízhattak, de az kimaradt, a németek jutottak döntőbe.

Pekeler nyolc, Ekberg hét gólt dobott kieli oldalon, míg a Veszprémből Marguc és Borozan hét-hét találatig jutott.

A Veszprémnek ez volt a kilencedik BL-elődöntője, és az ötödik veresége. A Kiel 15. alkalommal játszott elődöntőt, és a nyolcadik fináléjára készülhet, amelyben a Barcelona lesz az ellenfele kedden 20.30-tól. A Paris Saint-Germain elleni bronzcsata 18 órakor kezdődik.

Bajnokok Ligája-elődöntő

Telekom Veszprém – Kiel (német) 35-36 (13-18, 29-29) – hosszabbítás után

lövések/gólok: 49/35 illetve 58/36

gólok hétméteresből: 3/3 ill. 4/4

kiállítások: 10 ill. 16 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik