Sport

Eddig megállíthatatlan a magyar bajnok a női Euroligában

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

A Sopron Basket kedden 69-66-ra legyőzte a török Galatasarayt a női kosárlabda Euroliga csoportkörében, ezzel továbbra is százszázalékos.

A keddi zárt kapus meccsen a szezonban eddig játszott 11 NB I-es és nemzetközi mérkőzésükön veretlen soproniak remekül elkapták a fonalat, írta az MTI összefoglaló cikkében. A magyar csapat tíz ponttal elhúzott az első negyedben, de a második negyed második felében rátett egy lapáttal a török csapat és félidőre átvette a vezetést 36-34-re.

Térfélcsere után erőre kapott a Sopron és Fegyverneky Zsófia a csapat első tripláját is megszerezte. Nagyon kiélezett csata zajlott a pályán, így az utolsó játékrészben 57-55-re ment a magyar együttes. A törökök azonba az utolsó negyedet pocsékul kezdték, hat perc alatt mindössze négy pontig jutottak, így a Sopron tetemes előnyre tett szert, ami a végéig kitartott és 69-66-ra behúzta a meccset.

A magyar bajnok két hete kezdte meg szereplését a nemzetközi porondon, amikor buboréktorna keretében legyőzte a Bourges-t és a Landes-t, is. A Galatasaray akkor pozitív koronavírustesztek miatt nem tudott csatlakozni, de a nemzetközi szövetség (FIBA) úgy döntött, hogy ezen a héten újabb buboréktornára kerül sor.

Végeredmény – Női Euroliga, D csoport, 3. forduló

Sopron Basket-Galatasaray (török) 69-66 (21-13, 13-23, 23-19, 12-11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik