Élő Sport

Zácsik tíz gólja is kellett a kiütéses kézisikerhez

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP
A horvátok elleni váratlan vereség után sikerült javítania a magyar női kézilabda-válogatottnak, amely végig fölényben játszva 12 góllal verte Szerbiát a dániai Európa-bajnokság C-csoportjában.

A C csoportban alaposan felfordult minden: Magyarország pénteken váratlan 24-22-es vereséget szenvedett a horvátoktól, míg az ezer sebből vérző Szerbia hatgólos hátrányról fordítva 29-25-re verte szombaton a világbajnok Hollandiát.

Kapcsolódó
Haza is zavarhatják az Eb-ről a buborékszabályt megsértő Ambros Martínt
Ha betartja szabályokat az EHF, akkor az orosz kapitánynak lehet, mennie kell.

Ezúttal Háfra Noémi helyett Szöllősi-Zácsik Szandra kezdett balátlövőként, és ez nagyszerű húzásnak bizonyult, hiszen az MTK játékosa szétlőtte az ellenfél kapuját, 13 perc alatt már négy találatnál tartott.

10-6-os hátrányban Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány időt kért, csapata pedig átállt a 7 a 6 elleni támadójátékra, amely egy napja meghozta a hollandok elleni sikert.

Ezúttal viszont nem, szerencsénkre Obradovic nem volt hajlandó változtatni ezen, így a mérkőzésen rengeteg könnyű gólt szerezhettünk – az üres kaput nagyon ritkán vétettük el.

A félidőbeli 20-11-as előny fordulás után sem változott, Bíró Blanka remekül védett, a különbség egyre nőtt, végül a magyarok 12 góllal, 38-26-ra nyertek.

A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén két szerb siker mellett negyedszer győztek a magyarok – mind a négy alkalommal tétmeccsen.

A szerbek legeredményesebb játékosa a Vác balszélsője, Sanja Radosavljevic volt öt találattal. A békéscsabai Jelena Agbaba két, a dunaújvárosi Jovana Jovovic egy gólt dobott, a szombathelyi Katarina Tomasevic négy lövést védett.

Női kézilabda Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Szerbia – Magyarország 26-38 (11-20)
Kolding
v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
Magyarország: Bíró 1, Szikora (kapusok) – Lukács 6, Klujber 3, Kovacsics 4, Tóvizi, Szöllősi-Zácsik 10, Schatzl 5, Tomori, Lakatos 1, Háfra 4, Márton, Csiszár-Szekeres, Faluvégi 2, Kácsor 2, Helembai

12 gólos magyar siker

Jelena Agbaba ejtésével 25-37-re alakult az állás, Radosavljevic is betalált (26-37), hogy azért tíz feletti legyen a különbség, arról Szikora egy védéssel, Kácsor egy újabb gondoskodott (26-38).

Megvan Kácsor gólja

És akkor Kácsor Gréta is meglőtte első gólját, ő a kilencedik magyar, aki ezúttal gólt szerzett (24-37).

17:12

Megvan Lakatos Rita első gólja is (19-35), csakúgy, mind Jovovicnak (20-35). Tóvizi nem találta el a tátongó kaput, Liscevic, majd Milojevic igen igen (22-35). A 0-3-s szériát Faluvégi törte meg (22-36).

Szikora-bravúr

Minden összejön: Nikolic cunderét Szikora visszavetődve védte.

Köszönjük az üres kaput

Háfra is vágott kettőt (közte egy üres kapust természetesen), Nikolic szépített (19-33). Aztán a Bonaventura ikrek videóztak egyet, végül Radosavljevic megúszta két perccel. A hetest Klujber bevágta (19-34).

Bíró Blanka is gólt dobott

Már Faluvéginek is van gólja, jobbal átvette, ballal bevágta (17-30). Megirigyelte Bíró, aki ugyancsak betalált – a szerbek már nem is nagyon igyekeznek a kapus visszacserélésével (17-31).

Zácsik: 10

A szerbek nem adják fel a 7 a 6 ellen játékot, pedig már öt-hat gólt is kaptak üres kapura. Radosavljevic negyedik találatával (16-28). Zácsik jubilált: megvan a mai 10. gól (16-29).

Könnyed gólok

Ha Zácsik lendületet vesz, nehéz megállítani (14-25), Lukács újabb gólt szerzett üres kapura (14-26).

Két szerb gól

Lavko, majd Radosavljevic is betalált – elég régen volt olyan, hogy egymás után két gólt szerezzenek a szerbek (14-24).

Kétszer annyi gólt lőttünk

Szöllősi-Zácsik a hetedik gólját bombázta a kapuba, Kovacsics sem hibázott – a nagy különbségű győzelem egy esetleges körbeveréses pontazonosság esetén is fontos lehet (12-24). És közben Bíró Blanka szenzációsan véd.

Folytatódik a mérkőzés

Vajon kitalált-e valamit a szerb csapat vagy folytatódik a komoly magyar fölény? Reméljük utóbbi, Tomori labdaszerzését követően Lukács növelte tízre az előnyt (11-21).

Félidőben 20-11-re vezetünk

Lukács negyedik góljával 19-10-re vezetünk, Lavko szépített (11-19), de Háfra üres kapus góljával visszaállt a kilencgólos különbség (11-20).

A félidő utolsó magyar támadása előtt a Danyi-Elek kettős időt kért, de Háfra lövését védte a szerb kapus. A szerbek időntúli szabaddobásig jutottak, de Bíró védett.

Innen csúnya lenne veszíteni

Schatzl üres kapus góljával már hét ide (9-16), Trifunovic szépített (10-16). Amint pályára lépett Háfra, az első akcióból gólt szerzett (10-17).

Aztán egy emberelőnyt nem sikerült kihasználni, de ahogy kiegészültünk, Lukács betalált (10-18).

Lukács gyors duplája

A hollandoknak tíz gólt lövő Krpez-Slezak (egy kihagyott hetes és egy elrontott ziccer után) most szerezte első gólját (9-13), erre Lukács válaszolt kétszer a jobbszélről (9-15).

Már öttel vezetünk

Trifunovic harmadik kísérlete is gól lett (8-11), Zácsik 8/6-nál jár – elképesztő formajavulás. Bíró újabb ziccert védett, Klujber pedig 13-8-ra alakította az állást.

Egyelőre nem lehet panaszunk

Trifunovic találatára Schatzl válaszolt, aki balszélről a rövidbe vágta a labdát (7-11). Egyelőre nem lehet panasz, megy a szélsőjáték, Zácsik átlövései nagyszerűek, Bíró pedig hetest is védett.

Szerb időkérés

Zácsik tarthatatlan, ez gondolhatta Obradovic kapitány is, aki 10-6-os hátránynál időt kért.

Zácsik már négynél jár

Kaptak egy hetest a szerbek is, de Krpez-Slezak a kaput sem találta el. Bezzeg Zácsik, már négynél jár (5-8).

Ajándékhetessel kettő ide

Nagy a rohanás, előbb Schatzl szerzett gólt, majd Klujber bombázott egy ajándékhetest a kapu bal oldalába (5-7).

Elolvadt a három gól

Zácsik újabb bombájával már három közte (2-5), de Radosavljevic a balszélről szépített (3-5), majd egy Tomasevic-védés után Trifunovic és  ismét Radosavljevic köszönt be (5-5).

Sokkal jobb a védekezésünk

Pop-Lazic beállósból szépített (2-3), erre Kovacsics válaszolt (2-4), majd Bíró is bemutatott egy védést.

Zácsik meglódult

Három perc után már 3-1 ide, Szöllősi-Zácsik két gólja mellett Kovacsics is büntette az üres kaput (1-3).

Olvasói sztorik