Sport

Djokovic körömrágós meccsen maradt le a vb-döntőről

Dominic Thiem jutott elsőként a döntőbe a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán. A harmadik helyen kiemelt osztrák – aki tavaly is döntős volt – közel háromórás meccsen, három szettben múlta felül a világelső Novak Djokovicot, írja az MTI.

Thiem az első szettet azzal nyerte meg, hogy 5:5-ös állásnál elvette ellenfele adogatását. Az izgalmak aztán a második játszmában kezdődtek: a magas színvonalú csata felvonásban a szerb játékos 6:5-nél két szettlabdát hagyott kihasználatlanul, majd a 22 (!) labdamenetet hozó rövidítésben ellenfele négy meccslabdát is elpuskázott, mígnem Djokovic élt a negyedik játszmalabdájával.

A döntő szett is tie-breakben dőlt el, Djokovic 4-0-ás vezetésről kapott ki.

Az idei US Openen győztes osztrák ellenfele a spanyol Rafael Nadal vagy az orosz Danyiil Medvegyev lesz a vasárnapi döntőben. Előbbit a csoportküzdelmek során legyőzte két rövidítéses játszmában. Djokovic eddig ötször nyerte meg a vébét, de 2015 óta egyszer sem sikerült neki.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek –, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

ATP-világbajnokság, elődöntő

Dominic Thiem (osztrák, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10-12), 7:6 (7-5)

Kiemelt kép: Glyn KIRK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik