Sport

„Azon gondolkodtam, hogyan juthatok ki innen?” – a Siófok dán szélsője rémálmot élt át

Frissítünk!

A dán cikket a megjelenése, majd azt követően, hogy mi szemléztük, módosították több helyen a játékos kérésére. Így ezt mi is megtettük, miután a siófoki kub felhívta rá a figyelmünket.

Öt bajnoki győzelemmel kezdte a szezont a Siófok női kézicsapata, amely aztán sorban szedte be a gyomrosokat: a Győr elleni vereséget követően a DVSC-től és az MTK-tól is kikapott. Bár a Vác ellen tudott javítani a csapat, azt követően menesztették a vezetőedzőt, Bent Dahlt (Zdravko Zovko vette át a helyét) és felfüggesztették az irányítót, Nerea Penát. A spanyol azóta már távozott, mint ahogyan Laura van der Heijden, Danick Snelder és Dinah Eckerle is.

A csapatban maradt még légiós, a dán Simone Böhme viszont nem festett túl jó képet a csapatnál lévő helyzetről, amikor azt nyilatkozta, nyár óta alig alszik.

A daniasport.hu szemlézte a dán TV2-nek mondottakat, és Böhme elég keményen beszélt a hangulatról és arról, ő hogyan éli meg az elmúlt hónapokat. Abban bízott, hogy majd az Európa-bajnokság alatt kicsit kiszakadhat a közegből, de végül nem került be a dán keretbe. Olyan lelki és fizikai nyomás alatt állt, amelyet még sohasem élt át.

Azon gondolkodtam, hogyan juthatok ki innen?

– mondta a 29 éves jobbszélső, aki 2018-ban érkezett, a szerződése pedig 2022-ig szól, de próbált már menekülési útvonalak után nézni, de ezekről nem árult el többet.

A cikk kitér arra, hogy a tulajdonos, Fodor János sok pénzt öl a kézilabdába, de úgy érzi, hogy szembeszélben dolgozik. Erről egy korábbi edző, Lars Rasmussen (2017-2018 között dolgozott Siófokon) azt mondta, hogy ha nem jöttek a győzelmek, akkor az rányomta a bélyegét a hangulatra, amire Böhme is azt mondta, kemény tud lenni.

„Itt nincs olyan játékosszervezet, amely megvédene. Vagy mint egy jó anya megölelne, ha hiányzik.

Egyedül vagy a szarban, és minden egyes napod harc. Kibaszottul nehéz volt – elnézést a szóhasználatért.

De hosszú, ébren töltött éjszakáim voltak, amikor arra gondoltam: mi értelme van ennek az egésznek” – folytatta.

Rasmussen még arról is beszélt, hogy kelet-európai módszereket tapasztalt, így például rákényszerítettek dolgokat azokra a játékosokra, akiktől meg akarnak szabadulni, így fel lehetett bontani a szerződésüket.

Később a játékos Instagram-történetben is reagált a cikkre, amit aztán a klub kitett magyarul a Facebook-oldalára:

Kiemelt kép: Nordphoto / Rojahn / nordphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik