Sport koronavírus

Kézilabda Eb-t nem rendeznek a norvégok, de nemzetközi kupameccseket igen

Nem lehet azt mondani, hogy következetesek lennének a norvégok, akik hétfőn a koronavírusra hivatkozva lemondtak a női Európa-bajnokság rendezéséről, ugyanakkor kedden a sporteseményekkel kapcsolatosan (január 15-ig) enyhítettek a beutazáson.

Boldogok vagyunk, hogy változás történt, és a csapatok folytathatják az európai kupaküzdelmeket. Egy klubmeccs teljesen más megítélés alá kell, hogy essen, hiszen az ellenfél jön, játszik és távozik, míg az Európa-bajnokság 20 napig tartott volna

– nyilatkozta Erik Langerud, a norvég szövetség főtitkára.

Megmenekült a norvég szigortól, Dániától függ a női kézi-Eb sorsa
Valamivel több mint két hét múlva kezdődik a női kézilabda-Európa-bajnokság, de még nem tudjuk, hol játszik a magyar válogatott.

A norvég Tv2 szerint a helyi egészségügyi minisztérium annyit enyhített, hogy a sportolók és a sportvezetők mentesülnek a karantén alól, ha Norvégiába érkezésük után negatív tesztet produkálnak.

Ez azt jelenti, hogy a Vipers női csapata akár szombaton fogadhatná is a Don-Rosztovot, de nem tudni, hogy a csütörtökön még Bukarestben szereplő oroszok megérkeznek-e időben, azaz legkésőbb péntekig, hogy a protokoll szerint átessenek a teszteken.

Így elhárulhat az akadály Alba Fehérvár KC útja elől is, a csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében a Storhamarral csap össze, míg a férfiaknál az Elverum december 10-én fogadhatná a német Flensburgot.

Kiemelt fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik