Sport

A Ferencváros szerint padlón van a kézilabdacsapata

A Ferencváros 11 góllal kikapott a német Bietigheim csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.

Váratlanul súlyos vereségbe szaladt bele a Fradi a kézi-BL-ben
Az eddig hat mérkőzésből hatot elveszítő Bietigheim 11 góllal nyert a magyar csapat vendégeként.

A vereséget követően hétfőn nyilatkozatot tett közzé az FTC hivatalos honlapja „Fel kell állni a padlóról” címmel, amelyben Bognár László szakosztályvezető rendkívül kritikusan értékelte a BL-meccset.

„Kiválóan kézilabdázott szombaton az ellenfelünk, de sajnos hagytuk is, hogy mindent megvalósítson abból, amit szeretne.

Nem emlékszem az elmúlt évekből olyan meccsre, amelyen a játék minden elemében ennyire alulmaradtunk volna: támadásban, visszarendeződésben, védekezésben, kapusteljesítményben, összességében mindenben elmaradtunk attól, amire képesek vagyunk, és amit elvárunk. Felmenteni mindezért a játékosokat nem tudom, de az éremnek van másik oldala is

– kezdte értékelését Bognár László.

“Támadásban, visszarendeződésben, védekezésben, kapusteljesítményben, összességében mindenben elmaradtunk attól, amire…

Közzétette: FTC Kézilabda – 2020. november 9., hétfő

A sportvezető ezután kifejtette, hogy a koronavírus-járvány nagy hatással van a világra és a kézicsapatra is, ráadásul a játékosok visszatérésének folyamata is heteket vesz igénybe.

„Már a Vác elleni bajnokin is látható volt, hogy nincs meg az a ritmus, amely minket jellemez, a Bietigheim ellen pedig ez tovább fokozódott. Egyes játékosok négy-hat hét kihagyás után a nulláról kezdték újra a munkát, mire belelendültek volna, ismét karanténba kényszerült mindenki, majd két-két közös edzésre volt csak idő a szerdai és a szombati meccs előtt. Nehéz hetek előtt állunk, de látom, hogy a lányok mekkora erőfeszítéseket tesznek azért, hogy újra megfelelő szinten legyenek, és tudom, hogy mindent elkövetnek azért, hogy ezt a kétségtelen nem várt és csúfos fiaskót kijavítsák.”

A Fradi kézisei szerdán javíthatnak a Kisvárda elleni NB I-es bajnokin, vasárnap pedig a Bietigheim otthonában.

Kiemelt kép: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik