Sport

Előbb megfojtotta, majd bocsánatot kért tőle

Két brazil ketrecharcos, a 41 éves Glover Teixeira és a 36 éves Thiago Santos csatája vitte a a showt a szombat esti Las Vegas-i UFC-gálán. Elképesztő három menetes meccset nyomtak, ahol Santos állva, ököllel próbálta megfogni ellenfelét, míg Teixeira a földön igyekezett véget vetni a mérkőzésnek.

A 41 éves harcosnak, aki három éve egy brutális KO után a ketrecben kérte meg barátnője kezét,  akadtak is nehéz pillanatai, az első menetben beszedett pár kemény öklöst, de amikor szorult a hurok, rutinosan földre vetette magát és lábra ment, amivel sikerült megfékeznie Santos cséphadarását. Sőt, a szőnyegen ellenfele fölé kerülve már ő püfölhette.

A második és a harmadik menet is hasonló forgatókönyv szerint zajlott mindaddig, amíg az egyre fáradó Santost végül egy fojtással „kivégezte”. A meccs videóját itt nézheti meg teljes egészében.


A találkozó után Teixeira megható módon vígasztalta az éppen éledező honfitársát. Egymás után ötödik győzelmét szerezte meg, és azonnal üzent az UFC elnökének, Dana White-nak, hogy méltónak találja magát arra, a középsúlyú bajnok Izrael Adesanya helyett ő hívhassa ki a címvédő lengyel Jan Blachowiczot.

(Kiemelt képen Glover Teixeira egy korábbi győzelme alkalmával Anthony Smith ellen, fotó Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik