Sport koronavírus

Milák a koronavírus után elkezdte a versenyfutást az idővel

Újra edzhet, de még nem teljes erőbedobással. December elejére, az országos bajnokságra lendülne formába.

Selmeci Attila, a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf edzője nyilatkozott a koronavírusos fertőzésen átesett úszóról az SzPress Hírszolgálatnak.

Minden kardiológiai vizsgálati eredménye negatív eredményt mutatott, így a versenyzőm már szerdán este csatlakozhat hozzánk és Balatonfűzfőn folytassa a felkészülését.

Természetesen teljes terhelésű munkát egyelőre még nem végezhet, lépésről lépésre haladunk majd előre, abban a reményben, hogy a decemberi országos bajnokságra jól fel tud készülni” – mondta az edző, aki azt is elárulta, hogy Balatonfűzfőről hamarosan visszatérnek Budapestre, egy hetet ott dolgoznak, aztán újabb háromhetes balatonfűzfői etap következik, amely már a formába hozásról is szól majd.

„Látványosan le van gyengülve” – Milák Kristóf is elkapta a koronavírust
A világbajnok pillangóúszó jelenleg lábadozik, kihagyja a versenyszezon kezdetét.

Rossz hír Selmeci Attila csapatával kapcsolatban, hogy Márton Richárd, Milák egyik edzőpartnere, aki az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutatott, a múlt hét elején megbetegedett, Covid-tesztje pozitív eredményt mutatott, ezért házi karanténba kellett vonulnia.

Hőemelkedése volt, fej- és torokfájásra panaszkodott, de ezen a héten már sokkal jobb volt a közérzete, így abban bízik, hogy Milákhoz hasonlóan ő is be tudja hozni a lemaradását az országos bajnokságig, amelyet december 8. és 12. között rendeznek Kaposváron.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik