Sport

Ázsiai gyorsúszó rekord dőlt meg a Duna Arénában

A Cali Condors csapata nyerte a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) nyitóversenyét. A második nap után a címvédő Energy Standard együttese lett a második, az LA Current harmadik, a New York Breakers pedig a negyedik.

A versenynap egyik érdekessége, hogy 200 méter gyorson Siobhan Haughey ázsiai rekordot döntött. A hongkongi úszó 1:51.67 idejével saját tavalyi csúcsát döntötte meg, akkor 1:51.99-cel lett rekorder.

A rövidpályás viadalon a magyarok közül a nyitányon a nagy medencében 200 méter pillangón világbajnok Kapás Boglárka (New York Breakers) fő számában az ötödik, 400 méter vegyesen a hetedik lett. Csapattársai közül Telegdy Ádám 100 méter háton, Késely Ajna pedig 200 méter gyorson nyolcaddiként csapott célba. Jakabos Zsuzsanna a címvédő Energy Standard színeiben 200 méter pillangón egy harmadik, 400 méter vegyesen pedig egy negyedik helyet szerzett.

Vasárnap és hétfőn a London Roar, az Aqua Centurions, a DC Trident, valamint Hosszú Katinka csapata, az Iron csap össze egymással.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Maddie Meyer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik