Sport lineup

Ha valaki kételkedne abban, mekkora játékos is LeBron James, csak ezt a statisztikát kell neki megmutatni

LeBron James a Los Angeles Lakersszel is megcsinálta, így a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers után már harmadik csapatával lett bajnok az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Ez volt minden idők egyik legjobb játékosának a tizedik döntős szereplése és eddig négy aranygyűrűnél tart.

Kobe Bryant büszke lenne rájuk: NBA-bajnok a Lakers
James négy bajnoki címnél tart, amit három különböző klubbal ért el.

Az NBA-s statisztikákkal foglalkozó Crazy Stats egy egészen megdöbbentő számsorral lepte meg a követőit James sikere kapcsán.

Az elmúlt tíz szezonban összesen 57 mérkőzést játszottak a liga nagydöntőjében, ezek közül 51-en pályára lépett LeBron James.

There have been 57 NBA Finals games played over the last 10 seasons. LeBron James has played in 51 of the 57 games.

Közzétette: Crazy Stats – 2020. október 15., csütörtök

Az egyedüli kivétel a 2019-es finálé volt, amelyben nem vett részt James csapata, sőt, a Lakers tavaly be sem jutott a rájátszásba. Bő egy éve a Toronto Raptors 4-2-re verte összesítésben a Golden State Warriorst.

Ami az 51 fellépést illeti, LeBron mérlege negatív, csapataival 21 meccset nyert meg és 29-szer hagyta el vesztesen a pályát. A vizsgált időszakon túl még egyszer jutott döntőbe, 2007-ben azonban 4-0-ra kikapott a Clevelanddel a San Antonio Spurs elleni párharcban.

A 35 éves, kétszeres olimpiai bajnok LeBron Jamesnek a mostani volt a 17. szezonja.

Kiemelt kép: Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik