Sport lineup

Kobe Bryant büszke lenne rájuk: NBA-bajnok a Lakers

A Los Angeles Lakers  LeBron James vezérletével negyedszer is nyert a Miami Heat ellen az NBA döntőjében, és ezzel a klub történetében tizenhetedik alkalommal megszerezte a bajnoki címet.

James tripladuplával járult hozzá a bajnoki címet érő negyedik győzelemhez, pontból huszonnyolcat, lepattanóból tizennégyet, gólpasszból pedig tízet szerzett.

Természetesen a döntő legjobbjának is őt választották meg, ő pedig négy bajnoki címnél tart, amit három különböző franchise-zal (Miami Heat, Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers) hozott össze. Rajta kívül Danny Green is a harmadik csapatával lett most bajnok.

Az ötödik meccsen elszenvedett vereség után a Lakers edzője, Frank Vogel centerposztra tette Anthony Davist, így alacsonyabb szerkezetű csapatot küldött pályára, és ez a húzás bevált, mert a Los Angeles a félidőben 28 ponttal vezetett – ez két negyed után a második legnagyobb különbségnek számított a nagydöntők történetében.

A Miami húzóembere, a két győzelmük alkalmával egyaránt tripladuplával záró Jimmy Butler mostanra fulladt ki, ezúttal csak 12 pontra futotta az erejéből.

Tizenhetedik bajnoki címével a Lakers beérte a listavezető Boston Celticset, amely utoljára 2008-ban lett az NBA legjobbja, amikor éppen a kaliforniaiakat győzte le a fináléban. A Lakers idén úgy lett bajnok, hogy az összes meccsét megnyerte a szezonban, amikor a negyedik negyedet vezetéssel kezdte, ez 57-0-s statisztikát jelent.

Kobe Bryant halála után a Lakers idénye arról szólt, hogy győzelemmel akartak adózni a klublegenda emléke előtt, és ez végül sikerült. A csapat ötször játszott a Bryant emlékét hirdető mezben, és négy meccset is megnyert ezek közül.

Eredmény, NBA-döntő:

Miami Heat – Los Angeles Lakers 93-106
A párharcot a Lakers nyerte 4-2-re

Kiemelt kép: David Dow / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik