Sport

Szemernyi esélyt sem hagyott ellenfelének a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-24-re legyőzte szerdán a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A két együttes 17. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 15. alkalommal győzött a magyar csapat.

A hazaiak keretéből ezúttal Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Danyiil Siskarjov hiányzott. Az orosz jobbszélsőt porcsérülés miatt meg kell műteni, a felépüléshez három-négy hétre van szükség.

Műtét vár a Veszprém orosz jobbszélsőjére
Ha minden jól megy, Danyiil Siskarjov felépülése 3-4 hetet vesz majd igénybe.

Az MTI beszámolója szerint remek védekezéssel és gyors, eredményes ellentámadásokkal kezdte a meccset a házigazda, ezért a szlovénoknak már a nyolcadik percben időt kellett kérniük (6-2).

A Celje az első 14 percben csupán egy akciógólt szerzett, de büntetőkkel igyekezett tartani a lépést esélyesebb riválisával (10-5). A folytatásban egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a rendkívül hatékonyan támadó Veszprém, majd a hajrában a vendégek jobbátlövője, Matic Groselj – a játékvezetők részéről szándékosnak vélt – arcra ütésért azonnal piros lapot kapott.

18-11-es előnyről a második felvonást is kiválóan kezdte a Veszprém, a 35. percben már tíz gól volt a különbség. A vége 39-24 lett, a Veszprém továbbra is hibátlan, a Celje pedig pont nélküli.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbszélsője, Gal Marguc – a veszprémi Gasper Marguc testvére – volt hét góllal, a hazaiak közül Andreas Nilsson hat, Vuko Borozan öt találatig jutott.

A Veszprém egy hét múlva a Barcelonát fogadja.

BL, B csoport, 4. forduló

Telekom Veszprém-RK Celje PL (szlovén) 39-24 (18-11)

Kiemelt fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik