Sport koronavírus

Bodó Richárd edzésbe állt, az orvosokon múlik, mikor térhet vissza

Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója hétfőn ismét edzésbe állt a koronavírusos megbetegedése után, írja az MTI.

Hatósági karanténba került a szegedi kézicsapat
Felfüggesztették a felnőtt keret edzéseit.

A szegediek szeptember 14-én kerültek karanténba, miután több játékosuk megbetegedett, azóta egyetlen mérkőzést tudtak lejátszani, a Bajnokok Ligájában 26-23-ra kikaptak a lengyel Vive Kielce otthonában.

Megkaptuk a zöld lámpát, túl vagyunk az első két edzésen. Óvatosan kezdtük, mert látszik rajtunk, hogy négy hetet kihagytunk, és egyáltalán nem mozoghattunk. Most már azon vagyok, hogy minél hamarabb visszatérjek, és meccseket játszhassak

– nyilatkozta Bodó az M4 Sport hétfő esti, Kézilabda magazin című műsorában.

A 63-szoros válogatott balátlövő elmondta, enyhe tünetekkel, két-három napig tartó lázzal és torokfájással megúszta a megbetegedést. A házi karanténban töltött hetek alatt próbált figyelni a súlyára, de ezzel már meggyűlt a baja. Bodó a visszatéréshez szükséges kivizsgálások egy részén már átesett, de  az orvosok mondják meg, mikor játszhat újra mérkőzést. Addig is marad a kondizás, a délelőtti futás és a szökdelésből álló edzés.

A MOL-Pick Szegednek csütörtök este ismét mérkőzése lesz, kilenc játékosa nélkül a portugál FC Porto otthonában szerepel a BL-ben.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik