Sport koronavírus

Hősként küzdött, de kikapott a Szeged a kézi-BL-ben

A MOL-Pick Szeged 26-23-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött, írja az MTI.

  • Koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek és Nik Henigman,
  • sérülés miatt Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson hiányzott,

ezért több olyan fiatal kézilabdázót is neveztek a meccsre, aki még az NB I-ben is alig kapott lehetőséget, vagy egyáltalán nem játszott.

A koronavírusos szegedi kézis: Nagyon szenvedős volt
Már sokkal jobban van, de szagokat és ízeket továbbra sem érez. Hetek múlva kezdheti csak el az edzéseket.

A szegediek az előzményekhez képest meglepően jól kezdtek, Bogdan Radivojevic vezérletével visszakapaszkodtak 4-1-es hátrányt követően, ám 6-5-ös állást követően sokkal pontosabban és erőteljesebben játszottak a lengyelek, így a szünetben már öt találat volt az előnyük. Joan Canellas húzta a Szegedet, amely csökkentette hátrányát a második félidőben, majd hosszú ideig felváltva születtek a gólok. A szegedieknek az egyenlítésre nem volt esélyük, de a nehézségek ellenére végig nagyszerűen helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt 11 góllal, Bogdan Radivojevic hatszor, a hazaiaknál Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes.

A Telekom Veszprém csütörtökön a horvát PPD Zagreb csapatát fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 2. forduló, A csoport

Lomza Vive Kielce (lengyel) – MOL-Pick Szeged 26-23 (12-7)

Kiemelt kép: MTI/PAP/Piotr Polak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik