Sport

Káromkodós üvöltözésbe csapott át az ob-döntő

Továbbra sincs nyugalom a sportlövő-szövetségben, amely az utóbbi napokban Sidi Péter és Péni István vitájától volt hangos. Szerdán Nagy György elnöki figyelmeztetésben részesítette Sidit, akinek törölnie kell a „közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseit.”

A tokiói olimpiára már egyformán kvótát szerzett puskások között a Fehér úti lőtéren rendezett 25 és 50 méteres ob összetett fináléjában robbant ki konfliktus. A döntőben az idén tíz méteren Európa-bajnok Péni óvást jelentett be riválisa fegyverét kifogásolva, majd ezt követően éles, sokszor nyomdafestéket nem tűrő szópárbaj alakult ki a felek között, írta az MTI.

Pár nappal később Sidi a közösségi médiában is élesen bírálta és kritizálta ellenfelét, a Facebookon még látható bejegyzésében azt írta

Júdás ezüstje az országos bajnokságon!!! Avagy Péni István eladta maradék becsületét.

A feszültség odáig fajult, hogy Péni szombaton reggel saját Facebook-oldalán jelezte, egy sporttársával szemben jogi lépéseket fontolgat az őt évek óta érő támadások miatt, mert nem akarja, hogy sárba tiporják a nevét.

Közben Sidi kedden újabb begyezést tett közzé, amelyben sporttársát a fair play szellemiségével szembemenő és a sportlövészet szabályrendszerét durván megsértő cselekedettel vádolta.

„Csak bízni tudok benne, hogy a szokásos maszatolás, ne adj’isten fenyegetés helyett ezúttal egy őszinte bocsánatkéréssel zárul majd a történet, mert mindaz, amit az elmúlt időben tapasztalhattunk, erősen megkérdőjelezi az emberi, sporttársi lélekbe vetett töretlen hitemet” – írta.

Sikertelen békéltetés

Nagy György a hét elején próbálta megnyugtatni a kedélyeket és megoldást találni a problémára, de az MSSZ szerdai közleménye szerint nem járt sikerrel.

„Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, az egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattuk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat. Mivel kétoldalú érdemi előrelépés nem történt, az alábbi határozatot hoztam: Sidi Pétert, a Komárom Olympia SE versenyzőjét elnöki figyelmeztetésben részesítettem.

Egyben felszólítottam, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni

– írta a közleményben az elnök.

A sportvezető ezen felül arra is utasította a 42 éves világ- és Európa-bajnok lövőt, hogy a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályokhoz tartsa magát és nyomatékosan felszólította, hogy más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől tartózkodjon, mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést.

Nagy György azzal zárta közleményét, hogy a történtekről és a döntéséről Kulcsár Krisztiánt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét is tájékoztatta.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.