Sport

Sidi Péter: Ez egy elcsalt verseny volt

Februárban komoly balhéval zárult a 10 méteres országos bajnokság férfi légpuska döntője. Sidi Péter pontlevonást kapott, mivel a finálé előtt nem jelent meg időben a döntősök számára fenntartott gyülekezési helyen. Csakhogy a versenyzőt nem értesítették erről és a világbajnok azt kiabálta „csalók, baszdmeg”.

A magyar világbajnok puskás az országos bajnokságon ordította, hogy "csalók, baszdmeg"
Sidi Péter úgy kapott büntetést, hogy nem is értesítették róla.

Az ügy vége az lett, hogy megóvta az esetet Sidi, de kétségtelenül kizökkentette az eset. Mivel az ob történései dacára is kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, ő lesz a második magyar férfi sportoló Gerevich Aladár után, aki hatodik alkalommal lehet ott az ötkarikás játékokon.

Sportlövészetben ez nem egyedülálló, hiszen hetedik-nyolcadik olimpiás sportlövők szereztek már érmeket egy pár olimpiával ezelőtt is, szóval akár 50 év feletti életkorban is nyugodtan lehet érmesnek lenni. A versenyzési metódusomban bármikor benne van egy egyéni érem, akármilyen színű is, ahogy tavaly is egyéni érmet hoztam el az Európa-bajnokságról. Bármi megtörténhet az olimpián is, és még többet bele fogok adni, hogy ez sikerüljön is

– mondta erről a 41 éves klasszis a DigiSportnak.

Természetesen szóba került az ob is, Sidinek erről is megvolt a véleménye.

„Ami az országos bajnokságon történt, azt nem lehet országos bajnokságnak nevezni, mert a baki csak azután jött, hogy az én óvásomnak helyt adtak, vagyis én nem hibáztam. A bírók óriási hibasorozatot vittek véghez, ezért ezt a versenyt nem is lehet országos bajnokságnak nevezni. Egy vidéki céllövészetben, egy falusi lövészetben sem lehet ezt megcsinálni, nemhogy egy országos bajnokságon.

Ez egy elcsalt verseny volt, ennyi, nincs mit ragozni ezen.

A főbírót azóta kirúgták vagy lemondatták, azt nem tudom, ennyi, nem oszt, nem szoroz az országos bajnokság ilyen szempontból.

Sidi világ- és Európa-bajnok sportlövő, kizárólag az olimpiai érem hiányzik a pályafutásából, ám erre minden esélye megvan a nyári játékokon.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik