Sport koronavírus

Nem kerülhette el sorsát a női kézilabda BL meglepetéscsapata

Nagy bravúrt ért el Krim Ljubljana női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában 23-23-as döntetlent játszott a sokkal esélyesebb Rosztov-Don otthonában.

Saját térfeléről dobott góllal mentette meg a meccset a kézi-BL-ben
A Ljulbjana látványos feltámadást produkált.

A szlovének már az első meccsen majdnem meglepték a norvég Viperst, de a hazai 26-27-es vereség után az idegenbeli pontszerzés mégis a második forduló talán legnagyobb meglepetését jelentette.

Kedden azonban jött a rossz hír: a csapatot hazafelé a frankfurti repülőtéren ellenőrizték, és egy pozitív eset miatt az egész küldöttség 10 napos karanténba került.

Ez azt jelenti, hogy a dán Esbjerg elleni szombati Bajnokok Ligája-mérkőzést elhalasztják.

Meg sem kérdezték a BL-halasztásról, kiakadt a Vardar az EHF-re
Az északmacedónok azt kérik, vizsgálják felül a döntést, és csütörtökön legyen meccs az Elverummal.

„Tudtuk, hogy a világjárvány idején fennáll ez a lehetőség, de nyilvánvalóan nem akartuk. Nagyon kellemetlen, hogy ez akkor történt velünk, amikor jó formát mutatunk és sok problémát okozunk a sokkal gazdagabb kluboknak” – idézte a Siol.net portál Deja Ivanovicot, a Krim sportigazgatóját.

„Küldöttségünk a legmagasabb szintű kockázatnak volt kitéve Oroszországban, amely szerepel a vörös országok listáján. Senki sem tudja, milyen állapotban lesz a csapat tíz nap karantén után, megfelelő edzés nélkül.

Most még jobban szeretnénk, ha a verseny tornarendszerben zajlana, ott sokkal nagyobb lenne a biztonság, és a mérkőzéseket zavartalanul bonyolíthatnák le.

Kiemelt fotó: Facebook/RK Krim Mercator

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik