Sport koronavírus

Meg sem kérdezték a BL-halasztásról, kiakadt a Vardar az EHF-re

Azok után, hogy az Európai Kézilabda Szövetség úgy döntött, határozatlan időre elhalasztja az eredetileg csütörtökre kiírt Vardar–Elverum férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést, az északmacedón klub felháborodott levelet írt az EHF-nek.

Az európai szövetség a halasztást azzal indokolta, hogy a norvég kormány korlátozásai olyan terhet (karantén-kötelezettséget) róttak volna az Elverum csapatára a szkopjei utazás, majd hazatérés miatt, amelyek veszélyeztetnék a csapat következő mérkőzéseit. Az EHF szerint a csoportkör olyan hosszú ideig, február végéig tart, hogy nem kényszerítheti játékra azon klubokat, amelyekre hosszú karantén várna.

A Vardar vezetése zokon vette, hogy az európai szövetség úgy döntött, hogy egyáltalán nem konzultált a házigazdával.

Meglepődünk a döntésen, és meg kell jegyeznünk, hogy ez a Vardarral történt egyeztetés nélkül született meg.

Nem befolyásolhatjuk a norvég hatóságok döntéseit, de meg kell jegyeznünk, hogy minden kormány kivételt biztosít a sportklubok számára. Egyszerűen nem kezeltek bennünket egyenlő félként, pedig minden szükségest elvégeztünk a mérkőzés megszervezéséhez, beleértve az egészségbiztonság, illetve az Elverum számára biztosított izolált szállodai elszállásolás kérdését” – olvasható a levélben.

A Vardar hangsúlyozza, hogy a protokollnak megfelelően ezt a mérkőzést nézők nélkül, a résztvevők folyamatos tesztelésével kellene lejátszani, ezért a kockázat minimális.

Amennyiben lehetséges, szeretnénk, ha a halasztásról szóló döntést felülvizsgálnák és a mérkőzést a tervek szerint lejátszanánk.

Kiemelt fotó: rkvardar.mk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik