Sport koronavírus

Amikor az EHF kéri, akkor játszik a PSG-vel a Szeged kézicsapata

Francia lapértesülés szerint a csütörtökről elhalasztott Szeged-PSG Bajnokok Ligája férfi kézilabda-mérkőzést vasárnap játszhatják le a felek, noha a hazaiak jelezték, mivel nem edzhettek a héten, és a sérülések miatt kockázatosnak találják a meccs megrendezését.

Ősszel nem nagyon számíthat koronavírusos játékosaira a Szeged kézicsapata
Az EHF elrendelte a PSG elleni csütörtöki BL-nyitány elhalasztását, a magyar csapat csak pénteken szabadulhat a hatósági karanténból.

A L’Équipe azt írta, a magyar klub megerősítette, hogy öt játékosa pozitív eredményt ért el a koronavírusteszten, de ha az EHF azt kérné, játsszák le a meccset, pályára lépnének tartalékosan is.

„A legjobb forgatókönyv szerint tizenkét-tizennégy játékosunk lenne alkalmas arra, hogy vasárnap játszhassunk. De egyiküknek sem lesz alkalma edzeni szombat előtt.

Úgy gondoljuk, hogy ilyen körülmények között a BL egyik legrangosabb mérkőzésének a lejátszása a sérülések hihetetlenül magas kockázatát jelentené. Egy olyan időszakban, amikor 2020 végéig már nyolc játékost elvesztettünk

– idézte a szegedieket a lap.

Az életével játszhat az a sportoló, aki túl korán tér vissza a koronavírus után
Egyre több klub kerül nehéz helyzetbe a koronavírusos sportolók miatt. Az Országos Sportegészségügyi Intézet olyan ajánlást adott, amely alapján a pozitív tesztet produkáló játékosoknak érdemes 4-6 hetet kihagyni, mielőtt újrakezdik az edzéseket. Erre rámehet akár a csapat idénye is, de közben a kardiológiai szövődmények, és a 22 évesen, edzés közben elhunyt Tóth Bendegúz példája mindenki számára figyelmeztetésül szolgál.

A magyar csapat jelezte, a halasztást nem ők kérték, ezt az EHF rendelte el. De ha az európai szövetség azt kéri, játszanak, akkor játszani fognak.

A Mol-Pick Szeged csapatának 21 fős keretéből jelenleg 13-an állnak a szakvezetés rendelkezésére, a három sérült mellett öten koronavírus miatt nem szerepelhetnek. A csapat a múlt pénteki meccs óta nem edzett.

A L’Équipe szerint az Európai Kézilabda Szövetség várhatóan csütörtökön jelenti be döntését.

Kiemelt fotó: Facebook/MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik