Sport

Agydaganattal műtötték a dánok egykori világklasszis kézikapusát

Megdöbbentette a dán közvéleményt a hír: az olimpiai világ- és Európa-bajnok kézilabdakapus, a Viborgnál másodedzőként dolgozó Susanne Munk Wilbeket agydaganattal műtötték.

A Daniasport.hu azt írta, az 52 éves egykori világklasszissal kapcsolatban a hírt férje, a világhírű edző, Ulrik Wilbek megerősítette.

Igaz, hogy Susanne agyműtéten esett át, a beavatkozás jól sikerült, és az adott körülményekhez képest jól érzi magát. Reméljük, megkapja azt a nyugalmat, ami ahhoz szükséges, hogy megerősödve térjen vissza

– nyilatkozta.

Susanne Munk Wilbek (lánykori nevén Lauritsen) páylafutása során mindent megnyert. 171-szeres szerepet a dán válogatottban, nyert olimpiát (1996), világbajnokságot (1997) és két Európa-bajnokságot (1994, 1996), a Viborggal tízszeres dán bajnok, ötszörs kupagyőztes volt, de nyert Bajnokok Ligáját (2006) és három EHF-kupát is (1994, 1999, 2004).

„A legnagyobb hatást a magyar nézők gyakorolták rám, sírtak a lelátón, majd gratuláltak”
Egy júniusban megjelent könyvben világklasszis dán kézisek vallanak életük legjobb mérkőzéseiről.

A közelmúltban mi is írtunk róla, a június közepén megjelent Min bedste kamp (A legjobb mérkőzésem) című könyvben ugyanis a legjobb dán kézilabdázók vallottak életük meghatározó élményéről. Susanne Munk Wilbek a legszívesebben az 1994. május 14-i EHF-kupa döntő visszavágójára emlékezett, amelyet Debrecenben vívott.

Kiemelt fotó: vhk.dk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik