Sport

Nézni is kínos, milyen hisztit vágott ki a topteniszező

A francia Benoit Paire már az első fordulóban kiesett a római salakpályás tenisztornáról, ráadásul a Jannik Sinner elleni 6:2, 6:1-es veresége után még meg is büntethetik, amiért nem erőltette túl magát a mérkőzésen.

Djokovic a US Openen történtekről: Nem ígérem, hogy nem lesz még hasonló
Elfogadta, hogy kizárták és próbál továbblépni.

A világranglistán 24. játékos koronavírusos lett a US Open két héttel ezelőtti rajtja előtt, így ki kellett hagynia a tornát és a vele érintkező francia teniszezők helyzete is sokkal nehezebb lett, a női párosoknál az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst például egy mérkőzés után kizárták egészségügyi okokból. Benoit Paire az elmúlt időszakot karanténban töltötte, és abban bízott, hogy legalább annyit segítenek neki a római szervezők, hogy kedden játszhatja le az első meccsét és így jobban fel tud majd készülni.

Mivel nem így történt, már eleve feszülten lépett pályára, megállás nélkül vitatkozott a székbíróval, az ütőjét dobálta, egyszer pedig dühből ütött le egy vizes palackot a pályáról. A meccset is úgy zárta le, hogy a hálóba bombázta a szerváját.

Ő maga később azt nyilatkozta, hogy legalább egy órát a pályán tölthetett, edzésnek jó volt és beleadott mindent. Ettől függetlenül több sportlap, így az Eurosport is megjegyezte a produkciója kapcsán, hogy ilyen teljesítményért adtak már büntetést.

Kiemelt kép: Clive Brunskill / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik