Sport

A szövetség döntése végleges, nem térhetnek vissza az eltiltott birkózók

A Magyar Birkózó Szövetség kedden hat szabadfogású válogatott birkózó tagságát is felfüggesztette, mivel a miskolci edzőtábor második hetében a szövetség szerint a sportolók elfogadhatatlan indokok miatt nem jelentek meg a keretedzéseken. Bacsa Péter alelnök a DIGI Sport híradójának azt mondta: a döntés végleges, a kérdést lezárta a szövetség, amely a rend pártján áll.

„Nem az első olyan eset volt, amikor azért voltak problémák. Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy ez azért rendben van, de a sportolók az utolsó, miskolci edzőtáborban olyan indokokra hivatkozva nem jelentek meg, amelyek szerintem nem elfogadhatók” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Bácsi Péter, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója.

A szövetség fegyelmi vétségre hivatkozva Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály válogatott tagságát szüntette meg, velük nem számol többet a szabadfogású szövetségi kapitány.

Dvorák László szerint az utolsó csepp volt a pohárban, hogy olyan indokokkal nem jelentek meg a versenyzők a táborban, mint lomtalanítás, vagy mert nem ízlik nekik az ottani étel, de korábban rendszeresen az edzésprogramot is véleményezték. A szövetségi kapitány szerint ezzel túllépték a határt.

„Én legalábbis, és a többiek is, szerintem azt szeretnék elérni, hogy legalább kommunikálhassunk, meg tudjuk védeni magunkat, hogy elmondhassuk, ki miért nem volt ott” – nyilatkozta kedden az egyik felfüggesztett birkózó, Veréb István a Sport 24 stábjának.

Ám Bacsa Péter alelnök reakciója nem nyugtathatja meg Verébéket. „A döntés végleges, a Magyar Birkózó Szövetség lezárta ezt a kérdést. Többször tisztáztuk, és jeleztük, hogy a rend pártján állunk, nem véletlenül irigyel a többi küzdősportág minket, hogy itt rend van.

Volt egy kis csoport, amely ezt folyamatosan szabotálta, ez innentől megszűnt, és bízunk benne, hogy a szabadfogás is hasonló irányba indulhat el, mint a kötöttfogás és a női szakág

– szögezte le Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke.

Verébék helyzetét nehezítheti, hogy a birkózók erősen negatív véleménnyel nyilatkoztak a válogatott edzések minőségéről.

„Most a jelenlegi helyzetben, több mint fél éve nincsenek versenyek. Igazából akkor lehet azt mondani, hogy egy edzőnek jó a munkája, vagy nem jó a munkája, ha a versenyekről kapunk visszajelzést. Nyilván mindenki valamilyen szinten véleményezheti az edzést, csak mondjuk, nem mindegy, hogy milyen a stílus. Egy versenyzőnek meg kell találnia a hangot az edzővel, mint ahogyan a többi fogásnemben is sikerül, ugyanúgy erre kell törekedni, hiszen azért van egy alá-fölérendeltség, van egy szövetségi kapitány, és ő irányítja a munkát. Persze lehet javító, építő kritikákat mondani, csak ennek a kifejezési módja nem mindegy” – jelentette ki Bácsi Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik