Sport

„Ha minden így marad, az én karrieremnek vége” – kifakadt a felfüggesztett birkózó

A fegyelmi vétség miatt egy évre felfüggesztett, világbajnoki bronzérmes szabadfogású birkózó Veréb István a kedden kirobbant botrányról a DIGI Sport híradójának azt nyilatkozta: ő senki ellen nem lázadt, csak elment orvoshoz, és ha minden így marad, akkor a pályafutásának vége, hiszen 32 évesen az volt a célja, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

Végleg kiverte a biztosítékot hat birkózó a magyar szövetségnél, felfüggesztették őket
Elfogadhatatlan magyarázattal rukkoltak elő, amikor arról kérdezték őket, miért nem jelentek meg az edzőtáborban.

A Magyar Birkózó Szövetség fegyelmi vétségre hivatkozva megszüntette hat szabadfogású birkózó tagságát. Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály, velük nem számol többet a szabadfogású szövetségi kapitány. Dvorák László a szövetség honlapjának elmondta,

az utolsó csepp volt a pohárban, hogy olyan indokokkal nem jelentek meg a versenyzők a táborban, mint lomtalanítás, vagy mert nem ízlik nekik az ottani étel, de korábban rendszeresen az edzésprogramot is véleményezték.

A szövetségi kapitány szerint ezzel túllépték a határt. A világbajnoki bronzérmes Veréb a Sport24-nek azt mondta, értetlenül áll az eset előtt. Ő egy térdsérülés miatt járt orvosi vizsgálatokon, erről pedig mindenkit értesített írásban és telefonon is. Mindeközben a szövetség lázadásról beszél.

„Mindent elküldtem a két edzőmnek, és ebben egyértelműen benne van, hogy sérült a térdem, most sérült meg, nem kitalálom. Én most mi ellen lázadtam, hogy elmentem orvoshoz? Meg akkor miért most kezdtem el, miért mentem el az első miskolci hétre, voltunk Mátraházán két hetet, Szombathelyen két hetet. Újra lehetett táborozni, én pedig mindenhol ott voltam. Nem igazán értem ezt a dolgot, senki nem lázadt semmi ellen, én nem mondom, hogy a szövetségi kapitánnyal összejárok sütögetni, nem vagyunk tökéletes viszonyban, de az elmúlt időszakban minden probléma nélkül tudtunk együtt dolgozni” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Veréb István.

Az eltiltás egy évre szól, ez pedig ellehetetlenítené az érintett szabadfogású birkózókat.

Ha minden így marad, az én karrieremnek vége.

Harminckét éves vagyok, az olimpiára szerettem volna kijutni, és esetlegesen jól szerepelni. Remélem, hogy sikerül legalább egy igazságos tárgyalást kiharcolnunk, akár az elnök úrral, mert vele még nem tudtunk beszélni. Abban bízik ez a hat ember, hogy esetleg ő úgy dönt, hogy meghallgat minket, mert senkinek nem az a célja, hogy abbahagyja a birkózást” – jelentette ki a vb-bronzérmes birkózó.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik