Sport koronavírus

Félúton szóltak a Fradi kéziseinek, hogy nincs meccs, mert a koronavírus tarolt az ellenfélnél

Érdekes lesz az idei kézilabdaszezon. Kedden a Győr-Békéscsaba női kézilabda bajnoki maradt el, pedig a vendégek a nem éppen rövid utat megtéve megérkeztek Győrbe, ahol aztán jelezték, hogy egyik játékosuk nem érzi jól magát.

A vendégcsapat nem tudta igazolni, hogy a játékos negatív koronavírusteszttel rendelkezik, így 75 percnyi várakozás után az a döntés született, hogy nem játsszák le a mérkőzést.

A magyar bajnokságban nem állt ki a Győri ETO ellenfele
Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt maradt meccs nélkül a címvédő.

A férfi bajnokságban az FTC szerdán az Eger otthonában vendégeskedett volna, a csapat el is indult a meccsre, amelyet végül nem rendeztek meg. A Fradi honlapja azt írja, hogy a klub hétfőn azt az információt kapta az egriektől, hogy több játékos is betegséggel küzd a hazai csapatnál.

Az egriek szerda délelőtt jelezték a Fradinak, hogy nincs még meg a kedden levett koronavírustesztek eredménye, így halasszák el a mérkőzést, a fővárosiak azonban a szövetség állásfoglalása szerint jártak el, és mivel nem jött hír pozitív tesztről, így szerda délután elindultak Egerbe.

A csapat félúton járt, amikor jött a hír, hogy több egri kézis tesztje is pozitív lett.

„Amint klubunk értesült arról, hogy az SBS-Eger csapatában hat főnél pozitív COVID-19 tesztet diagnosztizáltak, a teszteredmények tekintetében az FTC a sportszerűség, a járványügyi protokoll és az MKSZ ajánlásait betartva hozzájárult a mérkőzés elhalasztásához. Minden érintettnek mielőbbi felépülést kívánunk!” – írja az FTC honlapja.

Kiemelt kép: thinkstockphotos.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik