Sport

Szlovák válogatott balszélsőt igazolt a Szeged

Ahogy májusban már jeleztük, magyar klubban folytatja pályafutását Martin Stranovsky, a szlovákok 96-szoros válogatott balszélsője, aki december 31-ig a Mol-Pick Szegeddel között szerződést.

Barcelonát megjárt kézis jöhet a magyar bajnokságba
Martin Stranovskyra nem tartott igényt a Tatran, érdekelné az NB I.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az élettől kaptam ismét egy nagy lehetőséget, és egy ilyen neves klubban folytathatom a pályafutásomat” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Hatalmas motiváció, hogy újból a BL-ben szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban. Ellenfélként már megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus tábora van a csapatnak

– tette hozzá.

Érdekesség, hogy a testvére, Tomas 2010-11-ben már szerepelt Szegeden.

Martin Stranovsky májusban vált szabadon igazolhatóvá, amikor klubja, az eperjesi Tatran a koronavírus-járvánnyal járó megszorításokra megszüntette a szerződését.

A 35. születésnapján szombaton ünneplő játékos Érsekújváron kezdett el kézilabdázni, 2005-ben a spanyol Ademar León szerződtette, majd 2012 és 2014 között a Barcelonában szerepelt. Utóbbival kétszeres bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes lett, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszhatott, de 2013-ban a Hamburg jobban bizonyult.

Miután a katalánok 2014 nyarán szerződtették az izlandi Gudjón Valur Sigurdssont, Stranovsky a Bundesligába, a HC Erlangen csapatához szerződött, 2018 óta pedig a Tatran Presovot erősítette.

Kiemelt fotó: pickhandball.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik