Sport koronavírus

Barcelonát megjárt kézis jöhet a magyar bajnokságba

Akár magyar kézilabdacsapatban is el tudná képzelni a pályafutását a szlovákok klasszis balszélsője, Martin Stranovsky, aki nagyon zokon vette, hogy klubja, az eperjesi Tatran a koronavírus-járvánnyal járó megszorításokra hivatkozva nem is tárgyalt vele az esetleges fizetéscsökkentésről, hanem egyszerűen megszüntette a szerződését.

A 34 éves játékos Érsekújváron kezdett el kézilabdázni, 2005-ben a spanyol Ademar León szerződtette, majd 2012 és 2014 között a Barcelonában szerepelt. Utóbbival kétszeres bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes lett, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszhatott, de 2013-ban a Hamburg jobban bizonyult.

Miután a katalánok 2014 nyarán szerződtették az izlandi Gudjón Valur Sigurdssont, Stranovsky a Bundesligába, a HC Erlangen csapatához szerződött, 2018 óta pedig a Tatran Presovot erősítette.

Azt hittem, hogy itt fejezem be a karrierem. Mindig tisztességes kapcsolatban voltam a klub vezetőivel, azt sem hiszem, hogy én voltam a legjobban fizetett játékos a csapatban. Nem tudom, miért szüntették meg a szerződésem.

Készen álltam arra is, hogy tárgyaljak a fizetéscsökkentésről. Tiszteletben tartom a klub döntését, de nagyon sajnálom” – nyilatkozta.

Elmondta, hogy szeretne segíteni a válogatottnak, ahová mindig örömmel megy. Szlovákia 2022-ben a magyarokkal közösen rendez Európa-bajnokságot, ott szeretne visszavonulni. De addig a legmagasabb szinten akar kézilabdázni.

Szóba jöhet Németország, Franciaország és Magyarország, bár figyelmeztettek, hogy a helyzet ott sem lesz könnyű. Két Bundesliga-csapattal már egyeztettem, de Magyarország közelebb lenne.

Kiváló csapatok vannak, 4-5 klub európai kupában is játszik. Van időm, kivárom a megfelelő ajánlatot. Attól nem félek, hogy klub nélkül maradok.”

Kiemelt fotó: slovakhandball.sk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik