Sport

Kabalából eldobta a fejpántját, megnyerte a mérkőzést

Nem zártak túl sikeres napot a cseh női teniszezők a US Openen. Óriási meglepetésre már a harmadik fordulóban kiesett a harmadik helyen kiemelt Karolína Plískova, simán búcsúzott Marketa Vondrousova, de a 6. helyen kiemelt Petra Kvítova is csak nehezen lendült játékba.

Az biztos, hogy a női egyes második fordulójában a legnagyobb meglepetést az első kiemelt Karolína Plískova búcsúja jelentette, aki az első szettet simán, 6:1-re elbukta a francia Caroline Garcia ellen, és ugyan a második játszmában szettlabdái voltak, végül az is elveszítette 7:6-ra.

„Ellenfelem százötven százalékot beleadva, nagyszerűen, szuper agresszíven játszott. Úgy éreztem, hogy nem bírok lépést tartani vele. Pedig nem játszottam teljesen rosszul, de jól sem.

Nem vagyok robot, és nem tudok minden mérkőzést tökéletesen megvívni

– nyilatkozta a mérkőzést követően Plískova.

Marketa Vondrousova kezdettől fogva álmosnak tűnt, ellenfele, a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics olyan tempót diktált, amit nem tudott felvenni, így sima 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett.

A csehek becsületét Petra Kvítova mentette meg, aki ha nehezebben is, de legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát. A hatodik helyen kiemelt cseh támadólag lépett fel, megpróbált minél több nyerő ütést elhelyezni ellenfele térfelén, azonban sokat hibázott. Kozlova gazdaságosabb taktikát választott, várt és nem rontott túl sokat – így kihúzta a rövidítésig, amit végül elbukott.

Kvítova agresszív stílusban folytatta a második szettet is, de sokat javult, ez pedig az eredményben is megmutatkozott: végül 7:6, 6:2-re győzött, és bejutott a 3. fordulóba.

„Az első szett nehéz volt, mert nem csupán az ellenfelemmel, de önmagammal is harcoltam. Meg a fejpántommal.

Már az első szettben 3:4-nél le akart esni, végül 4:5-ös hátránynál ledobtam a francba. Azt mondtam magamnak, hogy ha most elhajítom, megváltozik minden. Tudom, hogy ez teljes hülyeség, de néha segít.

Szerencsére sikerült egyenlítettem, és egy megnyugtatott. Onnan már sima volt minden” – mondta.

US Open, nők, 2. forduló

Kvítova (cseh, 6.) – Kozlova (ukrán) 7:6 (7-3), 6:2
Garcia (francia) – Ka. Plískova (cseh, 1.) 6:1, 7:6 (7–2)
Szasznovics (fehérorosz) – Vondrousova (cseh, 12.) 6:1, 6:2

Kiemelt fotó: Al Bello/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik