Sport

Alaposan besűrítették a kézilabda NB I programját

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a változtatások alapján szerda-vasárnap ritmusban küldi pályára a csapatokat. Így – az MKSZ honlapjának tanúsága szerint már december 30-án véget ér az alapszakasz a férfi és a női élvonalban is.

A versenykiírás szerint a férfiaknál az első és a második helyezett döntőt játszik, a nőknél viszont az alapszakasz végeredménye jelenti a bajnokság végső sorrendjét.

Az MKSZ múlt szerdán hozta nyilvánosságra törekvését, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női NB I-ben. A szövetség erről egyeztetett az NB I-es ligával, ám ennek eredményét egyelőre nem közölte.

A férfi kézilabda NB I-ben húsz, a nők mezőnyében pedig 19 fordulót rendeznek az idén a versenykiírás és a versenynaptár módosítása nyomán.

A férfi NB I pénteken kezdődik, és december 16-án kerül sor az idei utolsó mérkőzésekre. A nők jövő kedden rajtolnak, és december 30-án játsszák az idei zárómeccset. A további játéknapokról az MKSZ és a liga októberi egyeztetésein döntenek. Mindkét bajnokság 26 fordulóból áll.

Amennyiben a játéknapok ütköznek az európai kupamérkőzésekkel, a nemzetközi porondon szereplő magyar csapatok a jövő évre halaszthatják bajnoki mérkőzéseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik